2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Hayırsever sanayicilere plaket

Niğde Dr. Doğan Baran Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde hizmet vermeye başlayan Anne Otelinin hazırlanmasında emeği geçenlere plaket verildi.

Anne Otelinin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür plaketi verilmesi için Dr. Doğan Baran Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde düzenlenen törene, Niğde Ticaret Sanayi Odası (NİTSO) Başkanı Serdar Ecemiş, Meclis Başkanı Şevket Katırcıoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve Niğde Devlet Hastanesi Başhekimi Servet Kocaöz katıldı. Törende konuşan Dr.Doğan Baran Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Bahri Elmas, Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından bütün doğum ve çocuk hastanelerine örnek gösterilen Anne Otelinin yapımı için 20 bin YTL harcandığını belirterek, masrafların NİTSO üyeleri tarafından karşılandığını belirtti.

Doğumu sorunlu olan çocukların tedavisi ve ilk müdahaleleri için ebeveynlere, “Siz gidin biz çocuğunuzla ilgileniyoruz” denilse de, hiçbir anne babanın evinde rahat oturamayacağını kaydeden Elmas; “Böyle bir durumda hangi anne baba evinde hiçbir şey olmamış gibi oturabilir. En azından anneler çocuklarının yanı başında kalmak istiyor. Biz de annelerin hem doğum stresinden uzaklaşmaları için, hem de çocuklarını LCD ekrandan takip edebilmeleri için Anne Oteli hizmetini devreye soktuk. Hastane içerisinde özel oluşturulan odalarda, anneler bir yandan çocuklarının tedavisini oturdukları yerden LCD ekranlardan takip edebiliyor, bir taraftan da beslenme saatlerinde çocuklarını doyuruyor” dedi.

Dr. Elmas, vatandaşlardan isteklerinin, problemli bir bebek doğduğunda yeterli müdahale ve takibin yapılabileceği bir hastanede doğumlarını yapmaları olduğunu belirterek, "Yenidoğan ünitesi veya problemli yenidoğan takip etme olanağı bulunmayan bir sağlık kuruluşunda yapılan doğumlarda bebeklerin nakli, karşı ünitenin doluluk durumu zaman kaybettirmekte, müdahalede gecikmeye yol açmaktadır. Ayrıca bir bebeğin doğumdan itibaren aynı kurumda aynı hekim tarafından takip edilmesi büyük bir avantajdır”
Dr. Bahri Elmas, konuşmasının ardından NİTSO Başkanı Serdar Ecemiş'e teşekkür plaketi verdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2007 Çarşamba 17:36:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?