30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Hemşireden örnek davranış

NİĞDE'DE ACİL SERVİS HEMŞİRESİNDEN KİTAP KAMPANYASI

Niğde'de acil servis hemşiresi, kırsaldaki çocukların kitap okumalarına imkan sağlamak için kitap bağış kampanyası başlattı.

Niğde Devlet Hastanesi'nde acil hemşiresi olarak görev yapan Şerife İşçi, daha önce düzenlediği kullanılmış eşya, sünnet töreni, sevgi ziyaretleri kampanyalarının ardından bu kez kitap kampanyası düzenledi.

“Yaşatmak için bakmak değil, görmek lazım” sloganıyla yola çıktığını belirten acil hemşiresi İşçi, yeni kampanya ile kırsalda eğitim gören ancak kitap okuyamadığı için ufku gelişmeyen çocukların önünü açmayı amaçladığını ifade ederek, “Bizler belki de bir çok çocuğa oranla daha şanslı bir çocukluk yaşadık. Yerine göre istediklerimize çok daha rahat ulaştık. Ancak belki hayatında hiç kitap okuyamamış onlarca, yüzlerce çocuğumuz var. Benim düşüncem geleceği kurma işinin sadece devletin görevi olmadığı yönünde. Bu amaçla ben de arkadaşlarımın da desteği ile her çocuğa bir kitap kampanyasına öncülük ettim” dedi. Kitap okumanın insanın ufkunu açtığını ve hayata daha gerçekçi bakmayı sağladığını vurgulayan Şerife İşçi; “Hepimizin evinde yüzünü bile açmadığımız onlarca kitap var. Tozlu raflarda bekleyen bu kitaplardan sadece bir veya ikisini vererek, çocuklarımızın kişisel gelişimlerinde önemli bir rol oynayabiliriz. İlk hedefimiz toplanan kitapları köy okullarına dağıtmak. Sevgi ateşini her yere ulaştırmak” şeklinde konuştu.

Kampanya için resmi ve özel kuruluşların da destek vermesini çok arzuladığını kaydeden İşçi, “Kitap bağışında bulunmak isteyenler, Kurban Bayramının sonuna kadar kitaplarını Niğde Devlet Hastanesi acil servisine getirmeleri halinde burada kendilerine yardım edilecektir. Lütfen çevremize duyarsız kalmayalım ve vereceğimiz küçük hediyelerle o minik yüreklerin sevgisini kazanacağımızı unutmayalım” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 14:33:05
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 23:11:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?