4
Mayıs
2024
Cumartesi
NİĞDE

Hizmette sınır yok!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Hizmetlerin sınırı yok, hizmetin biri biter, biri başlar. Bugüne kadar yaptıklarımız, vaat ettiğimizden fazlası" dedi.

Hizmetlerin hız kesmeden devam ettiğini belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde'yi yaşanılabilir kent haline getirmek için gecesiyle gündüzüyle çalışıyoruz. İnsanların sokakta mutlu olduklarını görmek, yaptığımız hizmetin ölçüsü. Parkları halka açtık, yaşanılabilir mekanlar haline getirdik, parklara spor alanları yaptık. Yeşil alanlar artırıldı. Yapılan hizmetler elbette Niğde için yeterli değil. Kentin değişime ayak uydurması için de sürekli yatırım alması lazım" şeklinde konuştu.

Asfaltlama çalışmaları hava şartlarına göre devam ediyor

Asfaltlama çalışmalarına hava şartları nedeniyle ara verildiğini belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Cenabı Allah'a çok şükrediyorum. Özellikle son günlerde Niğde'mizde hakikaten hava dinlendi dinlendi yağdı, sindire sindire yağdı. Toprak suyunu alsın diye yavaş yavaş yağdı. Ama yağmurla beraber bizde asfaltlama çalışmalarımıza ara vermiş durumdayız. Hava şartlarının düzelmesiyle beraber İlhanlı mahallesinde yarım kaldığımız asfaltlama işine başladık. İlhanlı Mahallesinden sonra on gün civarında Selçuk Mahallesinde çalışmamız olacak. Selçuk Mahallemizdeki bu çalışmanın akabinde hemen yine Şehitler Mahallesinde de bir çalışmamız olacak. Dere Mahallesinde ihtiyacın yüksek olduğu yerler var oralarda çalışmalarımız olacak. Aşağı Kayabaşı Mahallesinde çalışmalarımız olacak. Dolayısı ile Niğde'mizin öncelik sırasına göre yollarımızda asfaltlama çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. İnşallah Eylül ayının sonuna kadar ara sokaklarımız ya asfaltlanmış, ya da tamir edilmiş olarak tamamen yenilenmiş bir yol ağına Niğde'yi kavuşturmuş olacağız" dedi.

Bor yolu genişletiliyor

Bor yolunun genişletilme çalışmalarının önümüzdeki ay içerisinde başlayacağını belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde - Bor arasındaki yolun 3x2 ye çıkartılmasıyla ilgili ihaleyi alan yüklenici firma asfalt plentini kurmaya başladı. İnşallah bu yolumuzun da yapımına Mayıs ayında başlanacak" şeklinde konuştu.

Yeni Çarşı yeni yüzüne kavuşacak

Halk arasında yeni çarşı olarak bilinen caddenin yenilenilerek düzenli hale getirilmesi için çalışmaların başlatıldığını belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Yeni Çarşı dediğimiz Şadırvan Parkımızın baştan sona kadar yenilenmesini için proje çalışması yaptık. Önümüzdeki günlerde yapım işine başlayacağız. Şu anda malzeme tedarik hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Kısa sürede yapılsın esnafımız fazla mağdur olmasın düşüncesindeyiz. Komple Şadırvan Parkı yenileyeceğiz. Diğer bir park çalışmamız da İlhanlı Mahallesinde şu anda şelale ve park çalışmamız devam ediyor. Yine Tepe Bağlarında 12 bin metrekarelik bir mesire alanı çalışmamız devam ediyor" dedi.

Yaya ve araç yolları düzenleniyor

Başkan Akdoğan; " Kale Mahallesinde, kaleye çıkış güzergâhındaki yolun kilitli taş döşeme işlemi başlattık. Yine İlhanlı Mahallesinde ara sokaklara kilitli taş, kaldırım ve bordür yapım işlemlerimiz şu anda devam ediyor. Selçuk Mahallemizde de kilitli taş ve bordür çalışmalarımız sürüyor. Görüldüğü üzere Niğde Belediyesi birçok alanda halkımıza hizmet için koşturmaya devam ediyor" dedi.

Mezbaha kurban bayramına yetişecek

Niğde'ye 4 yıl içerisinde sayısız hizmet kazandıran Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Kurban bayramına yetiştireceğimiz, birinci sınıf bir mezbaha inşaatımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Yine İnönü Mahallesine yapını gerçekleştirdiğimiz sosyal tesisin yapım işlemi şu anda hızlı bir şekilde sürüyor. Burayı da haziran ayında insanımızın hizmetine açmış olacağız"
Niğde Belediyesi 4 yılda altyapıya büyük yatırım yaptı

20 yıllık sorun çözüme kavuştu

Birçok alanda belediye çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Akdoğan; "Kanalizasyonda sıkıntı olan yerlerde altyapı çalışmalarımız devam ediyor ve devam edecek bu işi de hiçbir zaman durdurmayacağız ama şu anda biraz daha kenar mahallelerimize doğru kaymış durumdayız. Bazı yerlerde problemler var alt yapı ile ilgili. Bunların birçoğunu şu anda farklı yöntemler uygulayarak açılmasını da sağladık. Özellikle son bir haftada ekiplerimizin çalışmalarından sonuç elde edemeseydik belki 600 bin TL'lik bir çalışmaya daha ilhanlı mahallesinde başlayacaktık ama ekiplerimizin gayretle çalışmaları sonucu hiç masraf etmeden çalışmamızdan başarılı bir sonuç aldık. Bu çalışmada kanalizasyonun açılmasına vesile olan ekibimize de teşekkür ediyorum. Oradaki kanalizasyon tıkanıklığı tüm evlere vuruyordu, 20 yıldır şikâyet gelen bu arıza giderildi. 20 yıllık sorunu geçen hafta itibari ile giderdik. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor" şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüm alanında blokların temeli atılıyor

Niğde'nin ufuk projesi kentsel dönüşüm alanında çalışmaların devam ettiğini dile getiren Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Efendibey Kentsel Dönüşüm projesinin gerçekleşmesi ile ilgili yapılan ihalenin Eras İnşaatın aldığını daha önce belirtmiştik. Burada yapılacak inşaatların bir bölümünün hafriyatları yapılmış durumda. Firma TOKİ den projelerini geçen hafta itibari ile aldı. Onlar da işlerine bu hafta start vererek bloklarımızın temelini atmaya başlayacağız" dedi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2013 Çarşamba 18:41:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?