6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

HSYK üyesi Kaya Niğde'de

HSYK ÜYESİ AHMET KAYA NİĞDE'DE

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi Ahmet Kaya, memleketi Niğde'de hukukçularla bir araya geldi.

Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Alaettin Soylu'yu makamında ziyaret eden HSYK Üyesi Kaya, basına kapalı gerçekleşen görüşmede Niğde Adliyesi'nin sorunlarını dinledi. Daha sonra bir otelde düzenlenen ve yine basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda hakim, savcı ve baro temsilcileri ile bir araya gelen Kaya, adalet sisteminin aksayan yönlerini yerinde gözlemledi.

Toplantının ardından İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Ahmet Kaya, Niğdeli olduğunu ve uzun zamandır görmediği memleketini bu toplantı sayesinde görme fırsatı bulduğunu söyledi. "Ayakkabıyı en iyi ayakkabıcı yapar ama nereden vurduğunu da en iyi giyen bilir" anlayışı ile 81 ilde ve 16 ayrı bölgede savcı, hakim ve baro temsilcileri ile bir araya geldiklerini ifade eden Kaya, "Arkadaşlarımızla genel olarak yaşanan sorunları ve bu mevcut sorunların çözümleriyle ilgili fikir alışverişinde bulunduk.

Gerçekten verimli bir çalışma oldu. Bu çalışmalarımızı rapor edip doğru sonuçlara ve stratejilere ulaşacağız" dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Alaettin Soylu, ziyaretin anısına Kaya'ya Niğde'nin tarih eserlerini gösteren bir tablo hediye etti. Kaya, otelin terasından Niğde'yi inceledi.

HSYK ÜYESİ AHMET KAYA NİĞDE'DE
HSYK ÜYESİ AHMET KAYA NİĞDE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2010 Perşembe 18:24:05
Güncelleme :30 Aralık 2010 Perşembe 18:28:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?