6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Hükümlüler topluma kazandırılıyor

NİĞDE'DE ESKİ HÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ SÜRÜYOR

Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Alaettin Soylu, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğünün eski hükümlülere kurs vermekten çok, iş bulmaları konusunda da yardımcı olduğunu söyledi.

Niğde Koruma Kurulu toplantısı Ticaret Sanayi Odası toplantı salonunda yapıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Alaettin Soylu, Cumhuriyet Savcısı Tamer Ünüvar, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Ecemiş, Kapalı Cezaevi Müdürü Hüseyin Akkuş, Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ve diğer kurul üyelerinin katıldığı toplantıda, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen kursu bitiren eski hükümlülere sertifikaları törenle verildi.

Koruma Kurulu'nun eski hükümlüleri tekrar topluma kazandırmak için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Başsavcı Soylu, bu çalışmalar içerisinde değişik kurslar düzenlendiğini belirterek, “En son düzenlediğimiz Overlok makinesi operatörlüğü kursunu başarı ile tamamlayan 7 eski hükümlüye sertifikalarını verdik. Eski hükümlülere yönelik çalışmalarımız sadece kurs düzenlemekle bitmiyor. Yine Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğümüz tarafından iş bulmalarında, buldukları işlerde devamlılıklarında ve işyerindeki performanslarında ve tekrar topluma kazandırılıp kazandırılamadıkları konusunda takiplerimiz devam ediyor” dedi.

Kız Meslek Lisesinde 7 Aralık - 20 Ocak tarihleri arasında verilen kursların 256 saat sürdüğünü ifade eden Soylu, eski hükümlüleri topluma kazandırmak için her türlü projeyi dikkate alacaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından 7 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

NİĞDE'DE ESKİ HÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 18:18:01
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 12:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?