2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Hürriyet Treni Niğde'de

Hürriyet Gazetesi’nin kuruluşu ile BM İnsan Hakları Beyannamesi’nin kabul edilişinin 60’ıncı yıldönümleri nedeniyle, insan haklarına dikkat çekmek amacıyla Hürriyet Gazetesi ve TCDD’nin ortaklaşa organize ettiği "Hürriyet Hakkımızdır, Tren Özgürlüktür" projesi kapsamında yola çıkan Hürriyet Treni, geçmişi MÖ 5000 yılına kadar uzanan Niğde’de 10’uncu Yıl Marşı ile karşılandı.

Gardaki coşkulu karşılama, törenin ardından sazlı sözlü, müzikli ve sıcak bir eğlenceye dönüştü.

İNSAN haklarına dikkat çekmek için 1 Temmuz’da Kars’tan yola çıkan Hürriyet Treni, Niğde Garı’nda coşkulu ve sıcak bir kalabalık tarafından karşılandı. Gardaki Niğdelilerin sevgi ve coşkusu, günlerdir yolda olan, ancak tatlı bir yorgunluk yaşayan trendeki ekibi de coşturunca, karşılıklı göbekler atılıp halaylar çekildi; tarihi gar, bir şenlik alanına dönüştü.

Oyunla eğitim

Hürriyet Treni’ndeki "Çocuk Asker" ve "Doğum Günü Hürriyet’i" sergileri büyük ilgi gördü. Uluslararası Af Örgütü’nün atölye çalışmasına katılan küçük çocuklar bir taraftan oyun oynarken, diğer yandan insan ilişkileri konusunda bilgi sahibi oldu. Çağdaş Eğitim Vakfı Aile İçi Şiddete Son Kampanyası Proje Koordinatörü ve Hürriyet Aile İçi Şiddete Son Kampanya Koordinatörü Neşe Hacısalihoğlu, özel olarak hazırlanan vagonda, aile içi şiddete son konulu eğitim semineri verdi.

Niğde Vali Vekili Hanlar İden, MHP Niğde Milletvekili Mümin İnan, Niğde Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Niğde Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Öncel Koç ve çok sayıda Niğdeli, Hürriyet Treni’ni ziyaret etti. Doğum Günü Hürriyeti Sergisi’ni gezen Vali Vekili İden, daha sonra tren vagonundaki hızlı tren projesi hakkında TCDD görevlilerinden bilgi aldı.

Uluslararası Af Örgütü’nün çocuklara yönelik resimli eğitim verdiği etkinliklerde, Akbank Çocuk Tiyatrosu Oyuncuları da Işıl Kasapoğlu’nun yazıp yönettiği "Masal Masal İçinde" adlı oyunla seyirciyle buluştu. Niğdeli küçükler "Şiddetten Uzak Yaşamak", "Ayrımcılığa Son", "Eğitim Hakkı" gibi mesajlar içeren oyunu dikkatle izledi. Oyunun sonunda çocuklara, Akbank’ın sponsorluğu ile hazırlanan "Çocuk Masalı" kitabı hediye edildi.

Niğde Garı’nda açılan sergileri gezen MHP Niğde Milletvekili Mümin İnan, böyle bir projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen Hürriyet çalışanlarına ve yötecilerine teşekkür etti. İnan, şunları söyledi:

"İnsanın doğuştan gelen ve asla başka birine devredemeyeceği şey temel hak ve hürriyettir. Hürriyetimizin sonsuza dek kaybedilmemesi ve yaşatılmasını temenni ediyorum. Dünya üzerinde her türlü yaşamın insan hak ve özgürlüklerine uygun bir biçimde devam etmesi gerekmektedir. Biz Türkiye’de bunları yaşarken, dünyanın birçok yerinde özgürlükleri ve hürriyetleri elinden alınmış çok sayıda insan bulunmaktadır. Onun için demokrasinin bütün temel taşlarıyla yaşatılmasını hem ülkemizde, hem de dünyanın her yerinde uygulanmasını diliyorum."

Birlikte oynadılar

Niğdeliler, Hürriyet Treni’ne son derece sıcak bir karşılama hazırladılar. Gardaki müzik eşliğinde halay çekip göbek atan Niğdelilerin coşkusuna tren ekibi de katılınca, son derece renkli görüntüler oluştu. Niğde Garı, bir anda bir düğün salonuna dönüştü. Sevinç ve coşku, geç saate kadar sürdü (üstte). Treni Niğde Vali Vekili Hanlar İden, Niğde Milletvekili Mümin İnan, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Kültür Müdürü Mehmet Öncel Koç da ziyaret ederek bilgi aldı (solda).

DHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 09:03:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilknur IP: 88.254.183.xxx Tarih : 11.08.2008 16:07:26

böyle bir proje de niğdenin de olması çok güzel.ben niğde de okuyorum.fakat niğde ye gereken önemin verilmediği kanısındayım.özellikle de belediye başkanının niğdeye gerekli özeni göstermemesi ve niğde halkının bir prestiji olan üniversitemize gereken yardımın yapılmaması biz öğrencileri hayli üzüyor.belediyenin üniversitemize,otobüsçülerin ve esnafların öğrencilere davranış tarzları okuyan öğrencileri niğdeden resmen soğutuyor.sayın niğde belediye başkanından,niğde valisinden ve diğer niğde yi idare eden birimlerden tek ricam artık niğdenin yollarına,üniversite kampüsümüze ve şehrimizin diğer bakıma ihtiyaç duyulan yerlerine gereken ilginin gösterilmesidir.