30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

İl Özel İdaresi'ne beton test cihazı

Niğde İl Özel İdaresi'ne, Bayındırlık İskan İl Müdürlüğü'nde kullanılmak üzere Beton Test Pres Cihazı ve Parke Test Pres cihazı alınacak.

Alınacak cihazla, beton numunelerinin kırım anı, yük ölçümleri yapılacak. Aynı şekilde parke ve bordür numunelerinin kontrolünde kullanılacak 20 tonluk parke-bordür test pres cihazında eğilme gövdeleri, beton kriş, bordür ve karo taşı gibi malzemelerin deneyleri yapılacak.

Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, köy içlerinde kilitli parke kullanıldığını, bunun yanı sıra betonarme yapıların her geçen gün arttığını belirterek, "Bayındırlık İskan İl Müdürlüğü'ne bu yapıların kontrolünü daha hızlı ve doğru yapabilmek için iki yeni cihaz alınacak. Binaların tüm betonarme kontrolü Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü'ne ait. Alınan cihazlarla betonarme, parke taşı ve bordür gibi malzemelerin çekme dayanımı, kırılma gibi testleri yapılacak. İlimizde yapılan tüm binalardan beton numunesi alarak bunların dayanım testlerini yapma yetkisi Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'ne aittir. Yine bunun yanı sıra köylerde, kaldırımlarda kullandığımız kilitli parkelerin de testleri müdürlüğümüzde yapılmaktadır. Bugüne kadar bu test çalışmaları teknolojik gelişmelerin gerisinde kalmış ve basit deneysel yollarla yapılmaktaydı. Biz de ihtiyaca binaen idaremize iki yeni donanımlı cihaz alıyoruz. Alanında teknolojinin son ürünü olan alacağımız bu cihazlarla beton ve parkelerin dayanım, kırılma testleri daha hızlı yapılacak. Bu sayede hem kontrolörlük hizmetimizin kalitesi artacak, hem de yapılan tüm alt ve üst yapıda kullanılan betonarmenin ömrü uzayacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 09:24:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?