3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

İnan: Bedeli kanla ödedik

Niğde Belediye Başkanı Mümin İnan, Türk bayrağının bedelinin her yerde kanla ödendiğini belirterek, herkesin hesabını buna göre yapması gerektiğini söyledi.

Siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin ortak düzenlediği "Bayrağa Saygı" mitingi, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Alanda toplanan yaklaşık 10 bin kişi, bayrağa yapılan saygısızlığa lanet okudu.

Alanı dolduran kalabalığa hitap eden Niğde Belediye Başkanı Mümin İnan, bu vatan için canını veren şehitlerin ruhlarının şu an kalabalığın üzerinde dolaştığına inandığını ifade ederek, onların, Türk milletinin tek bir ferdi kalana kadar Türk bayrağının, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin semalarında ve istediği her yerde dalgalanacağını çok iyi bildiğini söyledi.

"Bu bayrağın bedeli her yerde kanla ödendi. Bunun bedeli kandır ve herkes hesabını buna göre yapacak" diyen İnan, bu vatan için, Allah için, kitap için ve İslam’ın son kalesi Türkiye Cumhuriyeti için nice Türk evladının kurban olmaya hazır olduğunu, her evde vatanı için oğlunun başını kınalayacak anaların ve kınalı kuzuların bulunduğunu dile getirerek, "Bu olayların nereden geldiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Türk milletinin bin yıl önce Anadolu’ya girişinin ve burayı Türk-İslam yurdu yapışının intikamını almak üzere batılı mihraklardan yönlendirilen içerideki hain, satılmış vatan hainlerinin olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama şunu bilsinler ki, Türk milleti yeni bir dönemeçte, yeni bir tarih yazıyor. Ay yıldızlı bayrak yeniden destanlaşıyor ve tarihe not düşüyoruz. Diyoruz ki, bin yıldır buradayız ve kıyamete kadar da burada kalacağız" dedi.

Türkiye’yi, dünyanın bütün ülkeleri biraraya gelse de yıkamayacağını belirten İnan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizi yıkamazlar, direncimizi kıramazlar. Türk milletinin asli unsuru olan kardeşlik içerisinde yaşayan insanlarımızı mümkünse birbirine düşürmeye ve içeriden bizi çökertmeye çalışıyorlar. Sakın ola, hiçbir şekilde hiçbir tahrike kapılmadan sadece ortak paydamız olan ay yıldızlı bayrağımıza sahip çıkmak suretiyle diğer bütün işleri emniyet güçlerimize bırakacağız. Biz sadece protestomuzu yapıyoruz, lanetimizi okuyoruz."

Kalabalık grup, konuşmaların ardından Niğde Şehitliği’ne kadar yürüyerek, şehitler için dua etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 19:42:38
Güncelleme :1 Nisan 2005 Cuma 12:39:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?