2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

İnan: Temizlemek yerine kirletmeyelim

Niğde Belediye Başkanı Mümin İnan, kent ve çevre temizliğinin belediyelerin başlıca görevleri arasında yer aldığını, ancak temizlemekten önce kirletmemenin her vatandaşın ödevi olduğunu söyledi.

Niğde Belediyesi tarafından düzenlenen "Kent Temizliği" konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Belediye Başkanı Mümin İnan verdi. Kent ve çevre temizliğinin sağlıklı kentlerin oluşumunda vazgeçilmez unsurlar olduğunu ifade eden İnan, ancak bu temizliğin sadece ilgili kurumlar tarafından yapılmasının beklenmemesi gerektiğini, insanların yaşadığı yerleri ve çevresini temiz tutma, kirletmeme alışkanlığını kazanmaları gerektiğini belirtti.

Belediye hizmet binası önündeki alanda yapılan ödül töreninde konuşan İnan, bu tür yarışmalara, kent bilincini oluşturmak ve daha ilkokul çağlarında öğrencilerin çevre temizliğinin önemi ve bilinci ile yetişmesi için devam edileceğini ifade ederek, "Sağlığın temizlikle başladığını biliyoruz, dolayısıyla hizmetlerimizin en başına çevre temizliğini, kişi temizliğini ve elimizdeki imkanları doğru değerlendirmek suretiyle özellikle eğitim camiası ortak çalışmak suretiyle insanlarımızın iç dünyasının temizliğine de katkıda bulunmayı kendimize bir görev biliyoruz. Belediye hizmetlerini istediğiniz kadar çabuk bir biçimde insanlara ulaştırın, eğer insanlar yapmış olduğunuz hizmetleri kabullenmiyorsa onu benimsemiyorsa hizmetin sürdürülebilirliği son derece zordur. Önemli olan hizmetlerin seri ve kaliteli olmasının yanında sürdürülebilir olması ve beğenilebilir olmasıdır. Bu işin olması için de halkın bu işi benimsemesi ve halkın özellikle belediye hizmetlerine katkıda bulunmasından geçmektedir" dedi.

Kent temizliği ve çevre temizliğinin, temizlemeden önce kirletmemeye dayandığını vurgulayan İnan, "Kirletmemeyi kendimize birinci ödev addetmeliyiz. Nasıl giydiğimiz elbisenin, ayakkabının, çocuğumuza aldığımız önlüğün kirlenmemesi için hem çocuğumuza öğüt verip hem kendimiz buna titizlik gösteriyorsak, sokağımızın caddemizin ve çevremizin de aynı titizlikle korunması kanaatindeyim. Sadece kendi evimizin içerisinde yaşamıyoruz. Hayatımızın çok önemli bir bölümünü evimizin dışında geçiriyoruz. Bunu hep beraber sağlamayız. Belediye yapsın, belediyenin görevidir ama çevremizi kirletmemek hepimizin görevidir. Biz o kirletilen yerleri temizlerken vereceğimiz emeği, vereceğimiz parayı sizler için daha farklı alanlarda kullanabiliriz. Bu hem bizi tasarrufa götürür hem de daha farklı daha değişik hizmetleri bize sunmayı sağlar" diye konuştu.

Yapılan her türlü hizmetin merkezinde insan unsuru yoksa hizmetlerin de kıymetinin olmayacağına inandığını kaydeden İnan, yapılan her şeyin insanların günlük yaşantısını kolaylaştırmak için yapıldığına dikkat çekti.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Mümin İnan, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2005 Cumartesi 15:47:22
Güncelleme :28 Mayıs 2005 Cumartesi 23:40:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?