4
Mayıs
2024
Cumartesi
NİĞDE

İnşaatçılara büyük kolaylık

Niğde Ata Sanayi'de bölgesinde iki metre karelik ofisinde projeler üreten 70 yaşındaki Nisabi Özdemir'in son icadı asansörlü iskele oldu.

Akşam uyumak için başını yastığa koyar koymaz kafasında projeler canlandığını söyleyen Özduran, Lise hayatının ardından 9 yıl öğretmenlik yaptığı daha sonra ise Almanya'da teknik ressam olarak 3 yıl çalıştığını belirtti.

Tekrar Türkiye'ye dönmek zorunda kalan Özduran, Niğde'ye döndükten sonra küçük bir çelik konfeksiyon işletmesi açtığını ama kafasında canlanan projelerden bir türlü kurtulamadığı her dakika bir şeyler yapmak arzusu olduğunu ifade etti.

Yıllar içerisinde patenti kendisine ait 9 ayrı projeyi hayata geçirdiğini ve son olarak inşaatlarda çalışan işçilere bakarak can güvenliğinin düşük olduğu, iskele sistemini tamamen değiştirerek daha güvenli ve pratik bir iskele yapmayı tasarladığını ve bunu da başardığını söyledi.

Yapmış olduğu teleskopik iskelenin Türkiye ve dünyada ilk olduğunu söyleyen Özduran, 21 metreye kadar yükseltilebilen iskelenin 9 tona kadar dayanıklı olduğunu belirterek hem pratik ve güvenli olduğunu ifade etti.

İmkanlar doğrultusunda aklına gelen projelerin tamamını başarı ile tamamladığı belirten Nisabi Özduran geçmişte helikopter dahi yaptığını fakat titanyum malzemesi olmadığı için yerden yaklaşık 40 santim yükselebildiğini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2012 Perşembe 14:39:21
Güncelleme :11 Şubat 2012 Cumartesi 18:09:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?