3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

İzci liderlerinden önemli karar

Niğde İl İzci Kurulu üyeleri, yapımı geçen yıl tamamlanan Nezahat Göktürk İzci Evi’nde biraraya geldi. Kurul üyeleri, Türkiye çapında yapılacak bütün izcilik faaliyetlerine katılma kararı aldı.

Yapımına geçtiğimiz yıl başlanan ve Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in maddi yardımıyla tamamlanan Nezahat Göktürk İzci Evi’nde biraraya gelen İl İzci Kurulu üyeleri, izcilik faaliyetleriyle ilgili önemli kararlar aldı.

25 izci liderinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan İl İzci Kurulu Başkanı Adem Uygur, amaçlarının izciliği genç kuşaklara sevdirmek ve bütün köylere kadar izcilik faaliyetlerinin yaygınlaştırılması olduğunu söyledi.

Niğdeli izciler olarak bu yılki hedeflerinin Türkiye çapındaki bütün izcilik faaliyetlerine katılmak olduğunu belirten Uygur, "İzci evinin eksiklerini tamamladık. Yemekhanemiz, yatakhanemiz, toplantı salonumuz ve diğer birimlerimizle izcilerimizin burada kalmaları için uygun hale getirildi. Köy ve kasabalardaki izcilerimiz, hafta sonları izci evlerinde belirli gruplar halinde kapma girecekler" diye konuştu.

İzcilik faaliyetlerinin artarak devam edeceğinin altını çizen Uygur, "Bu faaliyetlerde ağaç dikme çalışmaları, tarihi ve turistik yerlerin temizlenmesi, tarihi geçmemiş ilaçları toplayıp ilaç alamayacak durumdaki vatandaşlara ulaştırma çalışmaları devam edecek" dedi.

Bu sırada izci evinin bahçesinde toplanan Selçuk İlköğretim Okulu izcileri ise birarada oyunlar oynayarak gönüllerince eğlendi. Minik izciler, birarada olmanın kardeşlik bağlarını güçlendirdiğini belirterek, bütün çocukları izci yapmak için çalışacaklarına yemin etti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2005 Pazartesi 17:21:35
Güncelleme :10 Mart 2005 Perşembe 12:14:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?