6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Kaçak suya sıkı takip

NİĞDE BELEDİYESİNDEN KAÇAK SUYA SIKI TAKİP

Niğde Belediyesi kaçak su kullanımını önlemek amacıyla oluşturduğu ekiplerle kontrollerini sıklaştırdı.

Yaklaşan yaz mevsimi nedeniyle Kayardı bağları bölgesinde kontrollerini artıran belediye ekipleri kaçak su kullandığı belirlenen bahçe sahiplerini tutanakla belirledi. Tespiti yapılan kaçak kullanımlara belediye encümeninin yasaların gerektirdiği şekilde vereceği cezai işlemler uygulanacak.

ORTAK SİCİL UYGULAMASI BAŞLADI

Bilişim teknolojilerindeki gelişmeleri ve getirdiği yenilikleri yakından takip eden Niğde Belediyesi, ortak sicil uygulamasına geçti. Belediye de kayıtlı bulunan mükellefler, kısa bir işlem sonucunda belediyedeki tüm hizmetlerini T.C. kimlik numarasından yapmalarını sağlanacak. Uygulamanın tam anlamıyla hayata geçmesi için belediyeye kayıtlı bulunan mükelleflerin 15 Nisan 2010 tarihine kadar T.C. kimlik numaraları ile adres güncellemelerini bildirmeleri istendi.

TÜRBELERE ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILIYOR

Kent merkezinde bulunan Kesikbaş Türbesinin çevresinin düzenlenmesi için çalışma başlatıldı. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Kesikbaş Türbesi tüm Niğdeli hemşehrilerimiz tarafından ziyaret edilmektedir. Türbenin yanındaki eski evleri Anıtlar Kurulundan izin alarak temizlenmesini sağlayacağız. Etrafında projelendirme çalışmasını yaptıktan sonra peyzaj düzenlemesi yapılacak. Türbenin olduğu yerin kuzey kesiminde de yol açılması için gerekli girişimleri başlattık. Ecdadımıza yatırlarımıza toplum olarak sevgimiz büyük. Yattıkları mekanların düzenli hale getirilmesi. bakımsızlıktan kurtulması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

NİĞDE BELEDİYESİNDEN KAÇAK SUYA SIKI TAKİP
İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2010 Cumartesi 18:49:00
Güncelleme :3 Nisan 2010 Cumartesi 22:19:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?