2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Kadın çiftçiler kıyasıya yarıştı

Niğde Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" yarışmasında kadın çiftçiler birinci olabilmek için kıyasıya yarıştı.

Niğde Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan yarışmaya Himmetli, Çarıklı ve Dikilitaş beldelerinden gelen kadın çiftçiler katıldı. Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz, yarışmanın amaçlarından birisinin de, kırsalda yaşayan kadınların birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak olduğunu belirterek, "Bu yarışmayla kırsal alanlarda yaşayan kadın çiftçilere götürülen eğitim ve yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konulardaki performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek ve girişimcilik ruhunu aşılamak istiyoruz. Bu anlamda 2004 yılından bu yana düzenlediğimiz yarışmanın bu yıl beşincisini gerçekleştiriyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından yarışmaya geçildi. İkişer kişilik gruplar halindeki yarışmacılara tarım ve ev ekonomisi konularıyla ilgili 15 soru soruldu. Yarışmayı Dikilitaş beldesinden gelen ve 110 puan alan grup kazandı. Kazanan gruba çeşitli ödüller verilirken, birinci olan grubun Aksaray'da düzenlenecek Bölge Finali'nde Niğde'yi temsil edecekleri bildirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 14:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ebru ozkul IP: 85.104.105.xxx Tarih : 10.03.2008 12:57:42

Niğde Tarım İl Müdürlüğü ne bu tarz bır calısma yaptıgı için cok tesekkurler Anadolu kadının guçü nu ortaya cıkarmak için cok guzel bır yarısma olmus ayrıca bende anne tarafından dıkılıtas lıyım boyle bır sonuctan cok mutlu oldum...bende kazanan grubu tebrık edıyorum..