6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Kadın çiftçilerin birincilik yarışı

NİĞDE’DE KADIN ÇİFTÇİLER BİRİNCİLİK İÇİN YARIŞTI

Niğde Tarım İl Müdürlüğünün bu yıl yedincisini düzenlediği kadın çiftçiler yarışıyor adlı programda Çarıklı Köyü takımı birinci oldu.

Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen yarışmaya, Tarım İl Müdür Vekili Aydın Tüfekçi, Sağlık İl Müdür Vekili Yakup Atıcı ile yarışmacıların yakınları katıldı. Tarımsal faaliyetlerin yer aldığı 20 sorunun sorulduğu yarışmada Çarıklı köyü ekibi Nazlı Öztürk ve Tayibe Karaca çifti 15 soruyu bilerek birinci oldu. Çiftlik İlçesi Azatlı Beldesi ekibi Ayşe Beker, Sayma Gençer çifti 15 sorunun 10’u bilerek ikinci, Ulukışla ilçesine bağlı Ovacık köyü ekibi Mevlidiye Şahin ve Dilek Özer çifti 15 sorudan 8’ini bilerek üçüncü oldu.

Tarım İl Müdür Vekili Aydın Tüfekçi, projenin amacının kırsal kesimde yaşayan kadınların birbirleriyle kaynaşmalarını, kendilerine olan güvenlerinin artırılmasının ve tarımsal konularda bilgilerinin ölçülmesi olduğunu belirtti.

Yarışmanın sonunda birinci gelen ekibe yarım altın, ikinci ve üçüncülere ise çeyrek altın verildi. Niğde Sigarayı Bırakıyor kampanyası kapsamında yarışmacılara 10’ar soru daha soruldu ve 1’er adet çeyrek altın daha hediye edildi. İl birincisi olan Çarıklı Köyü ekibi 28 Nisan’da Adana’da yapılacak bölge yarışmasında Niğde’yi temsil etme hakkı elde etti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 18:04:00
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 18:09:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?