30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Kaldırımlar artık yayaların

Niğde Belediyesi, yol ve kaldırım işgalinin önlenmesine yönelik çalışmalarına başladı.

Zabıta ekiplerinin işyeri, dükkan ve seyyar satıcıları kaldırımlarda satış yapmamaları ve malzemelerini kaldırımlara yığmamaları yönünde yaptığı uyarılar sonuç verdi. Uygulamayla birlikte şehir merkezinin işlek caddeleri üzerindeki kaldırımlar artık tamamen yayaların kullanımına açıldı.

Özellikle Bankalar Caddesi, Bor Caddesi ve Yeni Çarşıda bulunan seyyar satıcıların yoğunluğundan ve esnafın ürün teşhirlerinden kaldırımlarda yürüyemeyenler belediyenin uygulaması ile rahat bir yürüyüş güzergahına kavuşmuş oldu.

İş yerleri teşhirini yaptıkları ürünleri dükkanların içerisine alırken, kaldırımlardaki seyyar satıcılara da tadilatı bittikten sonra Hüdavent Hatun Otoparkı’nın üzerinde satış yapabilecekleri yönünde izin verileceği belirtildi.

Kaldırım işgalleri nedeniyle şehircilik açısından hoş olmayan görüntülerin ortaya çıktığını ve bu görüntülerin de Niğde’ye yakışmadığını belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Halkımız artık kaldırımları kullanamaz hale gelmişti. Özellikle işlek caddelerimizde bu durum yayalarımızı araçların geçtiği yollardan yürümeye mecbur bırakıyordu. Dolayısıyla kaldırım işgalleri trafik açısından da tehlikeye yol açabiliyordu. Ayrıca bu sorun Niğde’de yaşayan 7’den 70’e herkesi ilgilendiriyor. Herkes bu konuda yıllardır şikayetçiydi. Belediye olarak bizde artık buna dur dedik. Zabıta ekiplerimiz bu yöndeki çalışmalarını sürdürüyor, esnaflarımıza yönelik olarak geçen hafta yaptığımız uyarılar neticesinde artık kaldırımlar tamamen yayalarımızın olacak” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 18:10:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?