2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Kar geçit vermiyor!

Niğde'de kar yağışı nedeniyle 45 köy yolu ulaşıma kapandı.

Niğde'de önceki gün başlayan ve akşama doğru şiddetini artıran kar yağışı, Çiftlik ilçesi ve merkez ilçeye bağlı 45 köy yolunun kapanmasına neden oldu. Kent merkezinde 25 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 1 metreyi aştı.

Karayolları, şehirlerarası yolları açık tutmak için 10 araçlık ekiple çalışmalarını sürdürürken, İl Özel İdaresine bağlı Köy Hizmetleri ekipleri ise 18 araçlık ekiple yol açma çalışmalarını sürdürüyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin, kar yağışının en çok merkez ve Çiftlik ilçesinde etkili olduğunu belirterek, "Ulukışla, Çamardı ve Altunhisar ilçelerinde kar yağışı nedeniyle şimdilik bir etkilenme söz konusu değil. Karla mücadele için 11 greyder, 5 kepçe ve 2 kamyonla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu ana kadar, mahsur kalındığını bildiren hiçbir ihbar almadık. İhtiyaç olursa kurtarma çalışmalarımızı, hamile, hasta, yaşlı ve çocuklara öncelik vererek yapacağız" dedi.

Öte yandan, Aksaray Ankara Karayolu Şereflikoçhisar mevkiinde yolların kapalı olması nedeniyle, trafik ekipleri bu istikamete gidecek olan araçlara geçiş izni vermiyor. Yolcu otobüsleri en yakın dinlenme tesislerine yönlendiriliyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2008 Pazartesi 12:02:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?