2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Kar tedbirleri artırıldı

Niğde’de kar yağışı nedeniyle il genelindeki tedbirler artırıldı.

Niğde’de gece başlayan ve sabaha kadar devam eden kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı kent merkezinde 10, yükseklerde ise 50 santimetreye ulaştı.

Niğde Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine bağlı kar araçları sabah erken saatlerden itibaren yol açma çalışmalarına başladı.

Kış şartları nedeniyle kapanan köy yolu olmaması, doğum ve hastalıktan insanların mağdur olmamaları için ekiplerin gece gündüz demeden sahada kalıp teyakkuz içinde olacaklarını belirten Vali Sebahattin Öztürk, merkez dahil tüm ilçelere karla mücadele araçlarının sevk edildiğini söyledi.

İl Özel İdaresine bağlı köy hizmetleri araç ve personelinin kış boyunca sahada olacağını ve her türlü aksamaya anında müdahale edeceğine değinen Vali Öztürk, “Doğum ve hastalıklara karşı tüm ekiplerimiz teyakkuz halinde. Bu konuda bir sıkıntı yaşanmaması için tüm arkadaşlarım ellerinden gelenin fazlasını yapacaktır. 22 iş makinemizden Çiftlik ve Ulukışla ilçelerimize 3’er tane, Çamardı ilçesine 2 tane sevk ettik. Kalan diğer araçlarımız ise Bor ilçesi ve merkezde bulunacak” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 12:25:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?