6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Karadenizliler şenlikte buluştu

NİĞDE'DE KARADENİZLİLER HAMSİ ŞENLİĞİNDE BULUŞTU

Niğde'de yaşayan Karadenizliler, 3. Geleneksel Hamsi Şenliği'nde biraraya geldi.

Niğde Kent Ormanı'nda düzenlenen 3. Geleneksel Hamsi Şenliği, Niğde'nin ilk kar yağışı ile birlikte başladı.

Şenliğe, Niğde Valisi Alim Barut, Belediye Başkan Vekili Nusret Altunkaynak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan, İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak ile Karadenizliler katıldı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ile kent beyaz bir örtü ile kaplanırken, günlerdir şenliği bekleyen Karadenizlileri soğuk hava engelleyemedi. Kar altında davul-zurna eşliğinde horon tepen vatandaşlar, mangallarda hamsi pişirdi.

Niğde Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi Sebahattin Çap, biraraya gelerek büyük bir güç oluşturduklarını belirterek, gurbette yaşayan hemşehrilerin birbirleriyle yardımlaşma içerisinde olduğunu, yerine göre öğrencilere burs bile verdiklerini, yaklaşık 2 binin üzerindeki Karadenizlinin kaynaşması için bu tür şenliklerin büyük fırsat olduğunu söyledi.

Niğde Valisi Alim Barut da, insanın doğduğu yer ile doyduğu yerin memleketi olduğunu belirterek, "Doğdukları yerden uzak olan Karadenizli hemşehrilerimiz burada doydukları yerde biraraya geldiler. İnsanların hiçbir zaman bulundukları yerde tek başına hayatlarını sürdürmemeleri lazım. İşte bu tür şenlikler yöreyle tanışmaya, birbirlerini tanımaya, birbirleriyle irtibatlarını devam ettirmeye bir vesile oluyor" dedi.

Niğde Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Uysal ise, amaçlarının Niğde'de yaşayan Karadenizlileri biraraya getirmek olduğunu ifade ederek, "Bu vesile ile halkla bütünleşmeyi istiyoruz. Bunun yanında Niğde'nin yöneticilerine ve yaşayanlarına Karadeniz kültürünün önemli bir parçası olan hamsiyi tanıtmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Niğde Belediye Başkan Vekili Nusret Altunkaynak, Dernek Başkanı Mustafa Uysal'a Niğde'nin tarihi ve kültürel varlıklarının yer aldığı tabloyu hediye ederken, Dernek Başkanı Uysal da, Vali Barut ve Başkan Vekili Altunkaynak'a teşekkür plaketi verdi.

Niğde Üniversitesi'nde okuyan bazı Karadenizli öğrenciler ise çok özledikleri hamsiyi ızgarada pişmesini beklemeden çiğ olarak yedi. Hamsiyi yedikten sonra annesine ve sevdiklerine selam gönderen öğrenci, eline aldığı mikrofonla hemşehrilerini konuşturdu.

NİĞDE'DE KARADENİZLİLER HAMSİ ŞENLİĞİNDE BULUŞTU
NİĞDE'DE KARADENİZLİLER HAMSİ ŞENLİĞİNDE BULUŞTU
NİĞDE'DE KARADENİZLİLER HAMSİ ŞENLİĞİNDE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2010 Pazar 20:44:02
Güncelleme :13 Aralık 2010 Pazartesi 09:20:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?