6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Karayolları kışa hazır

NİĞDE'DE KARAYOLLARINDA KIŞ HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

Niğde Karayolları 64. Şube Şefi Necdet Yılmaz, karla mücadelede vatandaşlardan da yardım beklediklerini belirterek, kışa hazır olduklarını söyledi.

Kış mevsiminin içinde olmamıza rağmen halen kar yağmadığını ancak her an kar yağacakmış gibi hazırlıklı beklediklerini belirten Karayolları 64. Şube Şefi Necdet Yılmaz, 10 bıçaklı kamyon, 3 grayder ve 33 personel ile kış hazırlıklarını tamamladıklarını ifade etti. Niğde'de, Karayolları Şube Şefliği'nin 496 kilometre uzunluğunda bir yola sahip olduğunu dile getiren Yılmaz, “Bu yolların kış aylarında açık tutulması için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Bin 500 ton tuzu gerek Ulukışla'daki istasyonumuza, gerekse merkez depolarımıza stokladık. Kışın hem kar mücadelesi, hem de yol yapımları devam edecek” dedi.

Kar yağışının yaşandığı günlerde vatandaşların araçlarından zincirleri eksik etmemelerini isteyen Yılmaz, “Özellikle rampalara gelindiğinde bu zincirler araçlara takılmalı. Kış aylarında en çok yaşadığımız sorunların başında, tır çekicilerinin kaymaya bağlı olarak makas diye tabir ettiğimiz şekilde karayolunu ulaşıma kapatmaları geliyor. Dolayısıyla biz kendi araçlarımızı da geçiremediğimiz için kar mücadelesinde uzun süren sıkıntı yaşıyoruz. Öte yandan, özellikle E-90 karayolundaki çift şeritli yollarda mümkün olduğu kadar sollama yapılmamalı. Aynı anda sollamaya çıkan araçların kaymaya veya kazaya bağlı olarak yolu trafiğe kapatmaları, diğer araçların da yolda kalmalarına neden olmakta” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Çiftehan yakınlarında yaşanan heyelan olayında can kaybı olmamasının büyük şans olduğunu belirten Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü, “Heyelan hiç beklenmedik bir anda meydana geliyor ve herkesin özellikle dikkat etmesi gereken bir konu. Niğde'de genellikle Yedi Virajlar mevkisinde heyelan vakaları yaşıyoruz. Bu yol 30 yıl öncesinde yapılan bir yol. Burada işaret levhalarımız olsa da, sürücülerimizin yine de göz kontrolü ile dağ ve tepeleri takip etmelerinde büyük fayda var” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 14:04:03
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 14:08:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?