3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Karda 'karın doyurma' savaşı

Niğde'de önceki gece başlayan ve kent genelinde etkisini artıran kar yağışının ardından kar temizleme araçları köy yollarının kapanmaması için çalışırken, köylü kadınlar kar altında ekmek pişirmenin mücadelesini veriyor.

Kar yağışının etkili olması nedeniyle İl Özel İradesine bağlı Köy Hizmetleri ekipleri köy yollarının açık tutulması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yüksekliği kent merkezinde 15, yüksek kesimlerde ise 50 santimetrenin üzerine çıktı.

Köy Hizmetleri karla mücadele araçlarını ilçelere ve köylere dağıtan Özel İdare Genel Sekreterliği, köy yollarının açık tutulması için çalışanlarını geceli gündüzlü seferber etti. Öte yandan, merkeze bağlı Ağacaşar köyünde kadınların kar yağışı altında ekmek pişirme çabası görenleri şaşırtıyor.

Semra Akcan (58), kızı, gelini ve torunu ile birlikte un, peynir suyu ve patatesten yaptığı hamuru evlerinin dışındaki köy fırınlarında pişirerek ekmek yapıyor. Ayda bir kez yaptığı hamurları fırında pişiren Akcan, "Geçim sıkıntısı, dışarıdan ekmek alacak gücümüz yok. Biz de burada pişirip evimize koyuyoruz" dedi.

9 yaşındaki torun Selda Akcan da elindeki örgüsü ile yardım edemese de annesinin ve babaannesinin yanında onlara beklerken, zaman zaman aşırı soğuğa dayanamayan kadınlar, fırının külünde ısınmaya çalışıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 15:47:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?