6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Katiplik sınavına yoğun ilgi

NİĞDE’DE SÖZLEŞMELİ KATİPLİK SINAVI YAPILDI

Niğde Adliyesi tarafından açılan ve 8 kişinin alınacağı sözleşmeli zabıt katipliği sınavına çevre illerde dahil olmak üzere 120 kişi katıldı.

Niğde Adliyesi ve ilçelerdeki adliyelerde görevlendirilmek üzere açılan sözleşmeli zabıt katipliği sınavı Kız Meslek Lisesinde yapıldı. Sabah 09.00’da başlayan uygulamalı sınavda adaylar Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Alaettin Soylu ile Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Öztürk’ten oluşan komisyon önünde 3 dakika içerisinde hatasız 90 kelime yazabilmek için mücadele verdi.

Niğde’nin dışında Karaman, Ereğli, Kayseri ve Adana’dan da gelenlerin olduğu zabıt katipliği sınavında 120 kişi 3 dakika içerisinde en fazla kelimeyi yazabilmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Sabahın erken saatlerinden itibaren sınavın yapılacağı okulun bahçesinde toplanan adaylar, yanlarında getirdikleri klavyeler ile bir taraftan antrenman yaparken, uygulama sınavında yazılması istenecek metin hakkında fikir alışverişinde bulunanlar da oldu.

Merkez adliyesine 3, Bor ve Altunhisar Adliyesine 2, Ulukışla Adliyesine ise 1 kişi olmak üzere toplam 8 zabıt katibinin alınacağı sınavda başarılı olanlar 27 Şubat Cumartesi günü yapılacak mülakata girme hakkı elde edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 13:48:04
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 13:55:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?