2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Kayak Evi için düğmeye basıldı

Niğde Valisi Gündüz Beder, il genelinde yeterince atıl durumda tesis bulunduğunu belirterek, bürokrasiyi tanımadığını, "Aman efendim bana zorluk getirmesin, ne zaman yapılırsa yapılsın" düşüncesi yerine tesislerin bir an önce tamamlanarak ekonomiye kazandırılması için çalıştıklarını söyledi.

Ulukışla İlçesi Darboğaz Beldesi sınırları içerisinde bulunan ve yapımına 1992 yılında başlanan, ancak kaba inşaatı bitirilmesine rağmen bir türlü faaliyete geçirilemeyen Aladağlar Kayak Evi için Niğde Valiliği düğmeye bastı.

Yıllardır atıl durumda olan tesisin bir an önce ekonomiye kazandırılması için gerekli girişimlerde bulunduklarını ifade eden Niğde Valisi Gündüz Beder, Niğde genelinde bunun gibi daha birçok tesisin atıl olduğunu, onların da bir an önce tamamlanması için çalıştıklarını kaydetti.

Vali Beder, "Soğuk hava depoları, iş merkezleri, hastaneler gibi atıl durumda olan birçok tesis var. Bizim derdimiz bu atıl durumda olan tesisleri ekonomiye kazandırmaktır. Bunlardan bir tanesi de, bu kayak merkezidir. Bir işadamımız geldi ve cesaretle bu işe girdi, biz de elimizden gelen her türlü imkanı seferber ediyoruz. Bu tesisi bir şekilde ayağa kaldırmamız gerekiyordu, ihaleye çıktık ve umduğumuzdan daha güzel talepler geldi. Arkadaşımızın çabası bizi de heyecanlandırıyor, ona yardımcı olmak için elimizdeki tüm imkanları seferber edeceğiz" dedi.

Kayak evi tesisinin ayağa kaldırılmasıyla birlikte Niğde ve bölge ekonomisi için önemli bir kazanç olacağının altını çizen Vali Beder, "Hemen yanımızda yazın sıcaktan kavrulan Adana ve Mersin var. Bu iller, yayla turizmi için en önemli faktörlerden birisidir. O yörenin insanları geliyor, yazın kalabilmek için 150-200 milyarlık villalar yaptırıyorlar. Çünkü kalabilecekleri güzel bir tesis yok. Şimdi öyle bir tesis olunca o villaları yapma ihtiyacı duymayacaklar. Böylece ekonomik tasarruf da olacak. Hem bölgeye ciddi manada bir hizmet sunulmuş olacak, hem de Niğde'nin kalkınmasına yardımcı olunacak" diye konuştu.

Cesaretle işin üzerine gittiklerini belirten Beder, hizmet için bürokrasiyi tanımadıklarını, ile ve ülkeye hizmet etmek isteyen herkesin yardımına koşacaklarını dile getirerek, "Bu atıl tesislerin ekonomiye kazandırılması için cesaretle üzerine gittik, bürokrasiyi tanımıyorum. Mevzuatı zorluyoruz, yeter ki ekonomiye katkı sağlasın. 'Aman efendim bana zorluk getirmesin, ne zaman yapılırsa yapılsın' demiyoruz. Elimizi taşın altına koyuyoruz ve mutlaka ekonomiye kazandırmaya çalışıyoruz. Bir işadamımız gelip de 'Benim bu işim var' dediğinde, gece yarısı dahi olsa daireyi açtırıp işini yaptıracağız. Çünkü başka Niğde yok" şeklinde konuştu.

İşadamı Mehmet Ünlü ise, yapacakları yatırım için bölgeyi sadece kayak merkezi olarak düşünmediklerini belirterek, kayak turizminin yılın sadece birkaç ayında yapıldığını, bunun dışında bölgenin doğal güzelliklerini kullanarak komplike bir tesis yapmayı hedeflediklerini ifade etti. Ünlü, şunları kaydetti:

"Sadece kayak değil, tracking dediğimiz yürüyüşler, dağcılık, yurtdışındaki huzurevleriyle bağlantı kurarak belirli dönemlerde yaşlıların buraya getirilmesi, Çiftehan'a yakın olması nedeniyle termal turizm imkanı gibi hizmetleri sunacağız. Uluslararası konferans ve sempozyumlar için salonlar oluşturacağız. Dağın üst yamaçlarında oldukça büyük uygun düz alanların bulunması nedeniyle futbol ve diğer spor branşlarındaki takımlar için kamp alanları oluşturacağız. Kayak merkezi için otelle Toptepe arasında teleferik sistemi kurulacak. Bunun haricinde yöre halkının da ekonomik kalkınması için bölgeyi betonlaştırmadan Darboğaz Beldesi'nden kayak merkezi arasında teleferik sistemi kuracağız ve böylece bölge halkının pansiyonculukla geçimini temin etmesine imkan sunacağız. Otelde belki günde 5-6 bin kişiyi eğlendirebileceğiz, ama biz en fazla 200 kişiye konaklama imkanı sunabileceğiz. Geri kalan kişilerin de yöre halkı tarafından pansiyonculuk sistemi ile konaklamasını yaptıracağız."

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2005 Pazartesi 17:23:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?