2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Kayak faaliyetlerine start verilecek

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Niğde'nin kış turizmi açısından hak ettiği yerde olmadığını belirterek, Bolkar Dağı'nın Dünya kış turizminin merkezi konumuna gelebilecek bir yer olduğunu söyledi.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ve beraberindeki federasyon yetkilileri, Niğde Valisi Gündüz Beder'i makamında ziyaret etti. Ziyarette, Niğde'nin kış turizminden hak ettiği payı alamadığını ifade eden Özer Ayık, "Kayak sporu açısından Niğde'yi 2 aşamada değerlendirmek gerekir. Birisi Bolkar Dağları, diğeri ise Gülesentepe yani halk arasındaki adıyla Ketençimen mevkisi. Şuna yürekten inanıyorum; bu bölgenin çocukları kayak sporuna cesaret için uygun çocuklardır. Bu enerjiyi harekete geçirirsek, hem iliniz, hem ülkemiz için harika şeyler olur. Çok rahatlıkla söyleyebilirim Bolkar Dağları Dünya'da kış turizminin merkezi olabilecek bir yer” dedi.

Gülesentepe'nin kış sporlarına başlamak için ilk adım olacağının altını çizen Ayık, “Bolkarlar hakettiği yerde değil. Ketençimen mevkisi şehre yakın, yolun kenarında muhteşem bir yer. Bu işin ilk adımının atılabileceği yer Gülesentepe yani Ketençimen. Niğdelilerin hem eğlenip hem kayabileceği bir yer. Sadece oraya mekanik bir tesis kurulacak. Bunun bedeli ise en fazla 500 bin YTL. Öte yandan kış turizmi için Niğde'ye 3 milyon turist gelse, 10 milyon turistin getireceği gelirden 5-6 kat daha fazla gelir getirir. Bir an önce atıl yerlerin faaliyete geçmesi gerekiyor. Çok kolayca yapılabilecek, bu kış bile kayabileceğimiz bir tesis kurabiliriz. Niğde'de kayak sporunu çok önemli yerlere getirebiliriz" şeklinde konuştu.

Vali Gündüz Beder ise, Kayak Federasyonu Başkanı Ayık'ın gösterdiği duyarlı davranıştan dolayı minnettar olduğunu belirterek, “Niğde'nin böyle bir potansiyele sahip olması bizi heyecanlandırdı. Bu sene bile kayabilirsek bir an önce faaliyete geçmesi için elimizden geleni yaparız. Kendimiz çalışırız, sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelir çalışırız. Biz üzerimize düşen görev ne ise yapacağız. Bu konu Niğde için çok önemli bir konudur” diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 16:57:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?