7
Mayıs
2024
Salı
NİĞDE

Kent girişi genişletiliyor

yolNiğde Belediyesi, kent giriş ve çıkışlarındaki yolları genişletiyor. Belediye Başkanı Mümin İnan, kent giriş ve çıkışlarının o kentin aynası olduğunu belirterek, bu nedenle Niğde'nin, Adana ve Kayseri girişlerinde yol genişletme çalışmaları yapıldığını ifade etti. 

Eski Adana Karayolu olarak bilinen ve E Tipi Kapalı Cezaevi ile Sazlıca Beldesi arasında bulunan 3 kilometrelik yol genişletilerek, hem modern Niğde'nin kurulmasına katkı sağlanacağını hem de kaza riskinin azaltılacağını vurgulayan İnan, "Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte çalışmalara hız verdik. Eski Adana karayolunda, Niğde E Tipi Kapalı Cezaevi ile Sazlıca Beldesi Kavşağı arasındaki 3 kilometrelik tek şeritli yolu genişleterek asfaltladık. Şehrin girişini güzelleştiren, gidiş-geliş 4 şeritten oluşan yol trafik akışını da rahatlatacak" dedi.
 
Öte yandan, kent merkezindeki araç trafiğini rahatlatmak için araç trafiğini alternatif yollara yönlendirmek isteyen Niğde Belediyesi, ana arterlere paralel olan güzergahlarda yol genişletme çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri, genişletilecek alanlarda istimlak belirleme çalışmalarına başladı.
.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2006 Cuma 14:50:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismailkorkmaz IP: 85.104.26.xxx Tarih : 19.07.2006 11:16:07
belediye 3 er kilometrelik yol genişleteceğine ilk önce su sorununu bi çözsün şu anda evde üç gündür su yok ve ihtiyaçlarımız için su bulmaya taşımaya çalışıyoruz