6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Kentsel dönüşüm projesi başlıyor

NİĞDE'DE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ BAŞLIYOR

Niğde Belediyesi Efendibey Mahallesi'nde hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesi için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ile protokol imzaladı.

TOKİ Başkanlığı'nda gerçekleştirilen protokol imza törenine Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile TOKİ Başkan Yardımcısı Ayşe Çalkan katıldı. İmzaların atılmasının ardından projenin hem Niğde, hem de TOKİ içi hayırlı olması dilenirken, Belediye Başkanı Akdoğan, dönüşüm projesinin uygulanacağı 100 hektarlık alan içerisinde bulunan hak sahiplerinin arsa, bina ve enkaz bedellerinin belirlenmesinin ardından fizibilite çalışmalarının tamamlanacağını söyledi. Projeyi sekiz ay içinde uygulamaya koymayı hedeflediklerini belirten Akdoğan, “Atılan imzalar, Efendibey ve Şehitler Mahallesi'nde uygulanacak kentsel dönüşüm projesinin TOKİ tarafından uygulanacağı anlamına geliyor. Bir an önce uygulamaya geçmesi yönündeki çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Protokolün imzalanmasının ardından sürecin işleyişi hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Akdoğan, “Bundan sonraki süreçte tabiki kentsel dönüşümün uygulanacağı alandaki hak sahiplerinin arsa, bina ve enkaz bedellerinin takdir kıymet komisyonu tarafından belirlendikten sonra fizibilite çalışmalarımızı tamamlayacağız, daha sonra TOKİ ile bir protokol daha imzalayarak işimize başlamış olacağız. Bu projenin hayata geçmesi için önümüzde uzun bir zaman yok, sekiz ay gibi kısa bir zamanımız var. Bu süre içinde uygulamaya başlayabilirsek Niğde için iyi bir çalışma yapmış olacağız” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm projesi Efendibey ve Şehitler Mahallesi'nde 100 hektarlık bir alanda uygulanacak ve bölgeye modern binaların yanı sıra okul, cami, park, alışveriş merkezi yeşil alan gibi sosyal alanlar yapılacak. Ayrıca projenin uygulanmasıyla birlikte bölgede nüfusun artması ve Efendibey Mahallesi'nin cazibe merkezi haline gelmesi hedefleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 17:19:03
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 17:22:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?