8
Mayıs
2024
Çarşamba
NİĞDE

Kiraz yüzleri güldürdü

ÇAMARDILI ÇİFTÇİLER ÜRETTİKLERİ KİRAZLA YURDIŞINA AÇILIYOR

Niğde’nin Çamardı ilçesinde beş yıl önce dikilen kiraz fidanları bu yıl verdiği ürünle üreticinin yüzünü güldürdü.

Geçim kaynaklarının başında tarım ve hayvancılık gelen Niğde’de bu yıl üretilen mahsuller üreticiyi mutlu etti. Kiraz üreticiliği ile kısa bir süre önce tanışan Çamardılı üreticiler, beş yıl önce diktikleri kiraz fidanları sayesinde bugün önemli bir gelir kaynağına kavuşmuş durumda.

İlçenin tarım sektörüne son yıllarda verdiği ağırlık, hem üreticiyi hem de tüketiciyi olumlu yönde etkiledi. İç piyasanın yanı sıra ihracatçı firmaların da pazara girmesiyle birlikte kiraz fiyatları 3 lira 50 kuruş ile 4 lira arasında alıcı bulmaya başladı.

Çamardılı üretici İlhami Erikçi, kirazlarının veriminin bu yıl çok iyi olduğunu belirterek, pazarlama noktasında sıkıntı yaşamadıklarını, yurt içi ve yurt dışına kiraz ihraç ettiklerini söyledi. Çamardı’nda kiraz üretiminin bundan 5 yıl önce başladığını ve her geçen yıl artış gösterdiğine değinen Erikçi, “Çevre illerden gelen ihracatçı firmalarla ürünlerimizi Almanya, Hollanda gibi ülkelere gönderiyoruz. Kiraz, önümüzdeki yıllarda Çamardı’nın en önemli tarımsal ürünlerinden biri olmaya adaydır. İklim şartlarına göre daha geç olgunlaşan Çamardı kirazı büyük talep görüyor. Bu yıl kiraz üretimi geçtiğimiz yıllara göre daha da artarak 25 bin ton rekolteye ulaşmasını bekliyoruz” diye konuştu.

ÇAMARDILI ÇİFTÇİLER ÜRETTİKLERİ KİRAZLA YURDIŞINA AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2011 Cumartesi 13:20:01
Güncelleme :30 Temmuz 2011 Cumartesi 16:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?