6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Kırımlı öğrenciler Niğde'de

KIRIMLI ÖĞRENCİLER NİĞDE ÜNİVERSİTESİNİ GEZDİ

Kırım Özerk Cumhuriyeti, Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi’nin Türkoloji ve Tarih bölümlerinde öğrenim gören 11 öğrenci Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ün davetlisi olarak Niğde’ye geldi.

İlk olarak Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ü makamında ziyaret eden öğrenciler Rektör Görür ile Türkçe konuşarak sohbet etti. Niğde’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler burada çok iyi karşılandıklarını belirterek, Rektör Prof. Dr. Adnan Görür’e Kırım’dan getirdikleri hediyeleri verdiler.

Öğrencilerin çok iyi Türkçe konuştuğunu söyleyen ve bunun kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Rektör Görür, “Aramızda uzun mesafede olsa sizler bizlerin hep gönlünde olan ve hiç unutmadığımız soydaşlarımızsınız, akrabalarımızsınız. Burada bulunmanızdan ayrı bir mutluluk duyuyoruz, şehrimize, üniversitemize hoş geldiniz” dedi.

Ziyaretin ardından fakülte binalarını ve uluslararası ilişkiler ofisini gezerek incelemelerde bulunan öğrenciler kentin tarihi ve turistik mekanlarını da gezdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2010 Cuma 12:02:02
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 12:30:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?