8
Mayıs
2024
Çarşamba
NİĞDE

Kokunun nedeni kanalizasyon

Niğde Akkaya Barajı'ndan yükselen ağır kokunun kanalizasyon ve atık sular neticesinde ortaya çıktığı belirtildi.

Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, uzun süredir çözülmeyi bekleyen bir sorun olarak yer alan ve özellikle son haftalarda Bor ve çevresinde yaydığı koku nedeniyle büyük rahatsızlık yaratan Akkaya Barajı sorununa el attı. Vekiller, önceki gün Akkaya sorununu yerinde görmek amacıyla baraj ve çevresine bir inceleme gezisi yaptı.

İnceleme gezisine milletvekillerinin yanı sıra Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Adnan Görür, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Orman ve Su İl Müdürü Metin Süzgeç ile Orman ve Su İl Müdürlüğü uzman ve mühendisleri, çevre sağlığından sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ömer Önal ve basın mensuplarının katıldı. İlgililer ve teknik ekibin bilgilendirmeler de yaptığı inceleme gezisi neticesinde Akkaya sorununun ve barajdan yayılan kokunun kanalizasyon ve atık sular neticesinde ortaya çıktığı ifade edildi.

Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, "Akkaya'nın doğal yapısı tahrip edilmeden gerekli müdahaleleri yapacağız, takipçisi olacağız. Bor halkını rahatsız eden kokuya neden olan Akkaya'daki sorunun çözümü için kapsamlı hamleler gerekli ve çözüm için kurumlararası işbirliği gereklidir." diye konuştu. Ömer Selvi ise Akkaya sorunun çok boyutlu bir sorun olduğunu ve çözümü için birden çok alanı gören adımların atılmasının iyi planlanması gerektiğini kaydetti. Selvi, arıtma havuzları yapılırken gelecek dönemlerin göz önünde tutulmasının önemini belirtti.

Zaman
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2011 Salı 13:57:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan ballıdağ IP: 88.224.158.xxx Tarih : 13.10.2011 19:51:41

NİĞDE YE ARITMA TESİSİS YAPILDIĞINDA TÜRKİYE DE BİRKAÇ İLDE VARDI.FAKAT BELEDİYE YÖNETİMLERİ ARITMA TESİSİNİ SÜRGÜN YERLERİ YAPTILAR.NİĞDE BELEDİYE Sİ  ATIK SU ARITMA TESİ Sİ DE ÖYLE BİR YER OLDU. FAZLA SÖZE GEREK YOK YILLARDIR ÇALIŞMAYA TESİS KİRLENMEYE DEVAM EDEN ÇEVRE