2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Komutandan anlamlı sözler

Niğde İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Naci Aydın, dışarıdan bakıldığı zaman Türkiye’nin çok büyük bir ülke olduğunun fark edildiğini söyledi.

Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Yönetim Kurulu üyeleri ile yerel ve ulusal basın temsilcileri, görevine yeni başlayan Albay Naci Aydın’ı makamında ziyaret etti.

NGC Başkanı Hayrettin Yenel, Türk ordusunun eşsiz gücünü ve büyüklüğünü her yerde koruyan ve kollayan askeri idarecilerin, dosta güven, düşmana korku vermeye devam ettiğini belirterek, "Türk evladı olarak orduya ve ülkeye borçlu olduğumuz görevlerimizi kaçmadan yerine getirmemiz gerekir" dedi.

Niğde İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Naci Aydın ise, uzun yıllar yurt dışında görev yaptığını ifade ederek, oradan bakıldığında Türk ordusunun ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir dev gibi görüldüğünü ifade etti. "Gücümüzün farkında olmamız gerekir" diyen Aydın, Türkiye’nin jeopolitik ve stratejik öneme sahip bir konumda bulunduğunu, bunun için dostu olduğu kadar düşmanları da olduğunu kaydetti.

Daha önce Niğde’ye hiç gelmediğini dile getiren Aydın, "Buraya geldikten sonra neden Niğde’ye ’Aydınlar kenti’ dediklerini daha iyi anladım. Tayinimin Niğde’ye çıktığını öğrenince birçok Niğdeli askeri ve mülki idarecilerle tanıştım. Göreve başladığım andan itibaren de okumuşluk oranı ve sakinliği ile Niğde dikkatimi çekti" diye konuştu.

Jandarma Albay Naci Aydın, Niğde’ye tayini çıktığı sırada Azerbaycan’da görevli olduğu için, İl Jandarma Komutanlığı görevine 6 ay gecikmeli başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2005 Perşembe 12:10:45
Güncelleme :26 Mart 2005 Cumartesi 19:46:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?