6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Köylüler susuz kaldı

ELEKTRİĞİ KESİLEN KÖYLÜ SUSUZ KALDI

Niğde'de 6 yıldır ödenmeyen borç yüzünden içme suyu motorunun elektriği kesilen köylüler, dört gündür susuz yaşıyor.

Çocuklar ve kadınlar köy meydanından eşeklerle evlerine su çekerken, elektrik borcunu ödemediği iddia edilen muhtar hakkında inceleme başlatıldı.

Niğde'nin Çiftlik ilçesine bağlı Çardak köyünde elektriği kesilen köylüler, susuzlukla mücadele ediyor. Köylünün içme suyunu sağlayan su motorlarının 6 yıldır ödenmeyen 30 bin liralık borcu nedeniyle elektrik dağıtım firması, su motorlarını çalıştıran elektriği kesti. Ellerinde bidonlarla köy meydanına Özel İdare tarafından yaptırılan çeşmeye gelen çocuklar ve kadınlar, doldurdukları bidonları traktör, eşek ve el arabaları ile evlerine taşıyor. Temel ihtiyaçlarını karşılamak için kullanacak su

bulamadıklarından yakınan köy halkı, üçüncü dönem muhtarlık yapan C.E'nin topladığı paralarla elektrik faturasını yatırmadığını ve bu yüzden susuz kaldıklarını ileri sürdüler.

Köyün içme suyu şebekesi elektriğinin kesilmesi sonucu Çardak İlköğretim Okulu da yaşanan susuzluktan nasibini aldı. Okul idarecileri, öğrencilerin içme suyu ve tuvalet ihtiyaçlarını karşılaması için tankerlerle okula su getirtti. Öğrenciler, ders aralarında tankerin başına toplanarak su içmek için birbirleriyle yarışıyor. Okuldan yeni çıkan öğrenciler ise, daha üstlerini bile değiştirmeden mavi önlükleri ile evlerine su taşıyor. Ders çalışıp oyun oynayacakları zamanı su taşıyarak geçirdiklerini söyleyen öğrenciler, yetkililerden yardım istedi.

Okul Aile Birliği Başkanı Ali Göver, 102 imzalı bir dilekçe ile Çiftlik Kaymakamlığı'na müracaat ettiklerini belirterek, "En büyük sorunumuz su olmaması nedeniyle çocukların temizlik ihtiyaçlarını giderememesi. Yarın bir hastalık baş gösterirse bu sorun hepimizi aşar" dedi.

Çiftlik Kaymakamlığı ise Çardak Köyü Muhtarı hakkında inceleme başlattı.

ELEKTRİĞİ KESİLEN KÖYLÜ SUSUZ KALDI
ELEKTRİĞİ KESİLEN KÖYLÜ SUSUZ KALDI
ELEKTRİĞİ KESİLEN KÖYLÜ SUSUZ KALDI
ELEKTRİĞİ KESİLEN KÖYLÜ SUSUZ KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2010 Cumartesi 10:15:02
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 21:08:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?