30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Kredi kartı çetesi büyüyor

Niğde'nin Altunhisar ilçesi Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi yöneticilerinin ve kamu görevlilerinin karıştığı iddia edilen dolandırıcılık olayında tutuklu sayısı 36'ya yükseldi.

Niğde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 28 Nisan 2009 günü Altunhisar Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi'ne yönelik düzenlediği operasyonlar devam ediyor.

Yapılan ilk operasyonda ele geçirilen dosya ve belgelerin incelenmesi sonucu harekete geçen KOM ekipleri, Çiftlik, Altunhisar ve il merkezinde yapılan eş zamanlı operasyonda, usulsüz kredi kullanma ve yardımcı olma, resmi evrakta sahtecilik yaptıkları iddia edilen 48 kişiyi gözaltına aldı.

Şüpheliler, emniyette yapılan ilk sorgulamalarının ardından Altunhisar Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilirken, çıkarıldıkları mahkeme tarafından 29 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu. Düzenlenen her iki operasyonda toplam 59 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 36'sı tutuklanmış oldu.

Altunhisar Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi yetkililerinin, kredi vermekle yükümlü olan bir bankanın görevlileri ile anlaşarak, kooperatif aracılığı ile usulsüz yollardan bankadan kredi çekilmesi ve kullandırılması, kredilerden yasal olmayan pay aldıkları, borcunu ödemeyenlerin mal ve araçlarına haciz işlemi başlatılması, çekilen kredilerin kooperatif başkanı F.B.'ye ait banka hesaplarına aktarılarak ihtiyaç sahiplerine yüksek faizle kullandırıldığı tespit edilmişti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 18:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?