2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Kuraklık mağduru çiftçilere uyarı!

Niğde Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz, kuraklık sonucu tarladaki ürünleri zarar gören çiftçilerin 31 Temmuz tarihine kadar mağduriyetlerini bildirmeleri gerektiğini söyledi.


Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz, 2007 yılı ilkbahar döneminde kuraklık nedeniyle ürünleri zarar gören çiftçilere nakdi desteğin hibe olarak verilmesine ve bu çiftçilerin tarımsal kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararının 4 Temmuz 2007 tarihinde yürürlüğe girdiğini, Niğdeli çiftçilerin bu uygulamadan yararlanacağını hatırlattı.


Kuraklık hasarının belirlenmesi için oluşturulan il ve ilçe hasar tespit komisyonlarının vereceği karar doğrultusunda destek ödemesi yapılacağını belirten Usanmaz, “Kredi borçlarının ertelenmesi de hasar tespit komisyonlarının vereceği karar doğrultusunda yapılacak. Tespitler sonucu kuraklık desteği alabilecek olanların, banka ve Tarım Kredi Kooperatiflerince kullandırılan, hazine kaynağına dönüşmüş kredilerde dahil olmak üzere bir yıl süre ile ertelenecek. Kararın yürürlüğe girdiği 4 Temmuz da başlayan müracaatlar 31 Temmuz tarihinde sona erecek. Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz bu tarihe kadar müracaatlarını yaparak mağduriyetlerini bildirmeleri gerekiyor. Komisyon tarafından incelenen ürünler üzerinde verilecek karar çiftçimizin sıkıntısını bir nebzede olsa giderecektir” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2007 Perşembe 15:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?