2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Kütüphane açılışları devam ediyor

Niğde 23 Nisan Havacılar İlköğretim Okulu'nda kurulan kütüphane törenle hizmete açıldı.

Kütüphanenin açılışına Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, veliler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan okul müdürü Mehmet Alkan, 34 derslik ve bin 66 öğrencisi bulunan okulda çağdaş eğitimin gereklerinin yerine getirilmeye çalışıldığını belirterek, açılışı yapılan kütüphanenin dolap ve masalarının okul aile birliği tarafından karşılandığını, kütüphanenin içerisindeki 2 bin 660 kitapla öğrencilerin hizmetine girdiğini dile getirdi.

Vali Sebahattin Öztürk ise, kütüphane açmanın yanında öğrencilere kitap okuma alışkanlığının kazandırılması gerektiğini de ifade ederek, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu gibi kütüphaneleri bütün okullarımızda yapmamız, mevcutları zenginleştirmemiz gerekiyor. 100 temel eser çerçevesinde piyasada yeni baskısı olan 80'in üzerinde kitap var. Zamanla bu eksik kitaplarımızı tamamlayıp okullarımıza dağıtacağız. Tabi kütüphane kurmakla iş bitmiyor, burada öğretmen arkadaşlarımıza düşen görev, çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandırmak. Bu alışkanlığı olan öğrencilere kitap bulmak kolay, artık ülkemiz eskisi gibi değil" diye konuştu.

Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri kurdele keserek kütüphaneyi hizmete açtı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 16:56:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Elif BERBER IP: 81.213.155.xxx Tarih : 27.03.2008 14:19:12

Kâinatın yoktan var edicisi ve âlemlerim rabbi olan Şanı Yüce Allah'ın, kutsal kitabımız olan Kur'an-ı Kerimdeki bizlere yönelik ilk emri "OKU" dur. "Bizde, ayrı sayılmaz bir kitap bir mihraptan ki, uğuldar kubbemiz "OKU" diyen hitaptan."(A. Nihat Asya) "İlim ilim bilmektir, İlim kendin bilmektir, Sen kendini bilmezsen, Bu nice okumaktır" ( Yunus EMRE) Çok şey söylüyor bu sözler sayın okuyucular