5
Mayıs
2024
Pazar
NİĞDE

Larva ile mücadele başladı

NİĞDE BELEDİYESİ LARVA İLE MÜCADELE BAŞLATTI

Niğde Belediyesi, yaz mevsiminde vatandaşların sinek ve haşerelerden mağdur olmaması için larva ile mücadele çalışması başlattı.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin dere, su birikintileri, kanalizasyon ve çöp toplama alanlarının bulunduğu yerlerde başlattığı ilaçlama çalışmalarında, sinek ve haşerelerin üremelerine elverişli ortamlar yok ediliyor. İlaçlamanın larva döneminde yapılmasının haşere ve sineklerin üreme ihtimalini ortadan kaldıracağını belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, belirlenen program dahilinde dere yatakları ve su birikintilerinin ilaçlandığını ifade ederek, “Amacımız vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir yaz dönemi geçirmesini sağlamak. Oluşturulan ekipler sayesinde larva ile mücadele kesintisiz devam edecek” dedi.

Diğer yandan yeşil alanların içme suyu ile sulanmasının son derece yanlış olduğunu belirten Başkan Akdoğan, “Niğde Evleri mevkisinde bulunan yeşil alanların sulama sorununu buradaki sakinlerin isteği doğrultusunda çözüme kavuşturduk. İçme suyu şebekesinden yapılan sulama yaz aylarında içme suyu sıkıntısına sebep olmaktaydı. Neredeyse evlerde kullanılan suyun 3 katı yeşil alanlarda kullanılmakta. Bu nedenle sulama suyunu içme suyu şebekesinden ayırdık. Geçmiş dönemlerde arsenikten dolayı atıl hale gelmiş su kuyusunu buradaki bloklarımızın yeşil alanlarına şebeke ile çekerek kullanıma sunduk” dedi.

İçme suyunun belediyeye olan maliyetine de değinen Başkan Akdoğan, metreküpü 2 liradan halka satılan içme suyunun ücretsiz olarak bağ, bahçe, çayır, çimen sulamada kullanılmaması gerektiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 12:41:01
Güncelleme :8 Mayıs 2010 Cumartesi 22:14:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?