2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Letonyalı kadın dağcının ölüme tırmanışı

Niğde'de 3 bin 756 metre yükseklikteki Demirkazık Dağı'na tırmanmak isterken dengesini kaybedip düşün Letonyalı Vineta Reinvarde (25)hayatını kaybetti. 

İstanbul'dan Niğde'ye gelen kadın dağcı Reinvarde, kendisi gibi Letonya uyruklu olan arkadaşları Gundega Skagale ve Raimondese Ekurs'le birlikte, önceki gün kimseye haber vermeden Çamardı ilçesi yakınlarından Demirkazık Dağı’na tırmandı. Tırmanış sırasında Reinvarde, 2200- 2400 metre yükseklikler arasındaki İtoturumu Mevkii'nde dengesini kaybedip, 20 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kayalıklara çarpan kadın dağcı, olay yerinde yaşamını yitirirken, arkadaşlarının ihbarı üzerine jandarma, genç kadının cesedini bölgeden çıkardı. 

Reinvarde’nin cenazesi otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, diğer dağcılar Rusça bilen olmadığı için güvenlik güçleriyle anlaşamadı. İngilizce’yi çok iyi bilemeyen turistlerin ifadeleri, dün Ankara’dan gelen tercümanın yardımıyla alınabildi. Arkadaşlarının ölümüne şahit olan dağcılar, "Her şey bir anda oldu, çok üzgünüz" dedi.
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2007 Pazartesi 11:28:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?