3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Lokanta müşterilerine hediye kitap

Niğde'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde değişik etkinlikler düzenlenirken, bir restoranda yemek yiyen müşterilere Çanakkale Zaferi ile ilgili kitap hediye edildi.


Niğde'de bir restoran, gün boyunca yemek yemeye gelen müşterilerine araştırmacı yazar İdris Yavuz ve kızı Esra Yavuz tarafından kaleme alınan, "Milli Mücadelede Çanakkale'nin Esrarı ve Nusret Mayın Gemisi" isimli kitabı ücretsiz armağan etti. Yemeğe gelen ancak yemekten önce kendilerine kitap hediye edilen müşteriler de durumdan son derece memnun oldu.

Geçmişini bilmeyen toplumların geleceğini yaşayamayacağını söyleyen müşteriler, günün önemine uygun bir kitap hediye edilmesini çok anlamlı bulduklarını
söyledi. Üniversite öğrencisi Sevil Ken, Çanakkale'nin ve Türk tarihinin geleceğe aktarılması için çocuklara bu bilincin aşılanması gerektiğini belirterek, "Çok anlamlı bir hediye. Söyleyecek kelime bulamıyorum" dedi.


İşletme sahibi Bünyamin Karataş, lokanta denilince herkesin aklına yemeğin geldiğini belirterek, "Biz farklı bir kültür ve tarih hizmeti yapmak istedik ve bu nedenle günün önemine uygun, 'Milli Mücadelede Çanakkale'nin Esrarı ve Nusret Mayın Gemisi' isimli kitabı müşterilerimize armağan ediyoruz. Tarihe ve Türk insanına kimin ne kadar hizmet ettiğini tarih elbette sorgulayacaktır. Biz üzerimize düşeni elimizden geldiğince yapmaya çalıştık ve bundan sonra her 18 Mart günü değişik uygulamalarla toplumumuzu bilinçlendirmeye çalışacağız" diye konuştu.


Niğde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de işletme sahibi Bünyamin Karataş'a bir teşekkür belgesi verdi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 02:10:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet IP: 88.228.93.xxx Tarih : 19.03.2008 10:18:01

Gerçekten de aydınlar kenti NİĞDEYE yakışan bir haber.Emeği geçen herkese teşekkürler.