30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Menopoz tanıtım günleri başladı

Niğde Dr. Doğan Baran Kadın ve Doğan Hastanesi tarafından başlatılan menopoz tanıtım günlerinin ilki başladı. Hastanenin girişinde kurulan stantta kadınlara menopoz süreci ve yaşam kalitesini artıracak tedbirlerle ilgili uzman doktorlar tarafından bilgi verilecek.

Menopoz tanıtım günlerinin açılış törenine Niğde Valisi Sebahattin Öztürk'ün eşi Nihan Öztürk, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın eşi Şerife Akdoğan, İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, Hastane Başhekimi Bahri Elmas, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan hastane Başhekimi Bahri Elmas, menopoz günleri etkinliği ile özellikle kadınları bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Menopozun tüm kadınların belli bir dönemde yaşayacakları bir süreç olduğunu vurgulayan Elmas, “Menopoz bir hastalık değildir, sadece fizyolojik bir süreç. Önemli olan bunun farkında olabilmek. Anadolu'da bu konuya biraz daha farklı bakıldığı bir gerçek. Sanki hayatın sonu gelmiş gibi algılanıyor. Halbuki her dönemin kendine ait bir güzelliği var” dedi.

İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter de, il genelindeki sağlık birimleri olarak sosyal sorumluluğa büyük önem verdiklerini, bu amaç doğrultusunda değişik projelere imza attıklarını dile getirerek, “Hastanemiz bünyesinde kadınlara özel menopoz günleri düzenledik. Amacımız kırsalda veya kent merkezinde yaşayan kadınların menopoz döneminde ne gibi hormonal ve fizyolojik sorunlar yaşayabilecekleri, bu sorunun üstesinden nasıl gelecekleri konusunda bilinçlendirmek” şeklinde konuştu.

Niğde Valisi Sebahattin Öztürk'ün eşi Nihan Öztürk ise, ülkemizde menopoz yaşının 45-49 arasında olduğunu belirterek, "Ortalama yaş oranımızı 70 olarak düşünürsek, bir kadın ömrünün 20-25 yılını menopoz olarak geçirmektedir. Bu süreci hayatın sonu veya ömrün sonbaharı olarak düşünmek artık çok gerilerde kaldı. Artık tıp dünyası, kadınların yaşam kalitelerini artırmak, sorunsuz bir süreç geçirmelerini sağlamak için her türlü çalışmayı hayata geçirmektedir. Ancak kadınlarımızdan ricamız, hiçbir sorun yaşamıyor olsalar bile doktora başvurarak koruyucu hekimlik hizmetlerinden faydalanmalılar” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 16:48:54
Güncelleme :11 Mayıs 2009 Pazartesi 18:47:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?