30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Meslek kurslarına ilgi artıyor

Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Özay, geçen yıla oranla mesleki kurslara başvuruların yüzde 40 oranında arttığını söyledi.

Vatandaşların kalifiye eleman olabilmek için meslek kurslarına yoğun ilgi gösterdiğini belirten Mustafa Özay, "Vatandaşımız artık 'Ne iş olsa yaparım' mantığını geride bırakarak, kalifiye olabilmek için açtığımız meslek kurslarına ilgi göstermeye başladı.

Halk Eğitim Merkezi olarak vatandaşlarımızın bilinçlenmesi, mesleki beceri ve sertifikalarda donatılabilmesi için elimizden gelen her türlü kolaylığı yapıyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar karşısında ise başarıya ulaştığımızı düşünüyorum. Şu an itibariyle 41 farklı branşta 361 kurs açtık ve bu kurslarda toplam 8 bin 566 kişiye eğitim veriyoruz" dedi.

Halk Eğitim Merkezi olarak mesleki kursların yanı sıra ilk ve orta öğretim kurumlarında okuyan öğrenciler için kurslarda düzenlediklerini ifade eden Özay, "Eğitimdeki fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda ekonomik seviyesi düşük olan çocuklarımıza ilköğretim 6-7 ve 8. sınıflar için SBS kursları veriyoruz. Yaşanan kriz ortamında, bunu fırsata çevirmesini bilen vatandaşlarımıza yönelik yetkili kalorifer ateşçiliği, bilgisayar, İngilizce, Arapça ve Osmanlıca dil kursları ile ev hanımlarına yönelik mesleki eğitim kursları düzenliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 12:10:20
Güncelleme :13 Şubat 2009 Cuma 12:17:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?