2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

METEF 2008 Fuarı açıldı

Niğde'de Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı 2008 düzenlenen törenle açıldı.

Niğde Faik Şahenk Anadolu Teknik Lisesi'nde düzenlenen fuarın açılışına Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, Belediye Başkanı Murat Zeren, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Naci Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Alaettin Soylu, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hamdi Erdoğan, Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, sanayiciler ve çok sayıda misafir katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, bilgi çağı olarak nitelenen bu dönemde bilimde, teknolojide ve sanayide baş döndürücü gelişmelerin yaşandığını, bu gelişmelere ayak uydurmak, gelişmiş ülkeler arasında yer alabilmek için eğitime, özellikle de mesleki ve teknik eğitime büyük önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Niğde Valisi Sebahattin Öztürk de, Türkiye'nin gelişmiş ülkelerle olan farkını kapatabilmesi için mesleki ve teknik eğitim okullarına büyük önem vermesi gerektiğinin altını çizerek, “Bizim yarıştığımız, ölçü aldığımız Avrupa ülkeleri bizden daha iyi teknolojik ve ekonomik üstünlüğe sahip ülkelerdir. Bu ülkelerin kriterleri bizim için de kriter oluşturmaya başlamıştır. İster Avrupa Birliği'ne girelim, ister girmeyelim eğitim ve sağlık gibi insanların hayatlarını kolaylaştıran göstergelerde bizim yarıştığımız ve ölçü aldığımız ülkeler Avrupa ülkeleridir. Bu anlamda eğitimde de bu ülkeleri kendimize rakip olarak seçtik. Onların mesleki ve teknik eğitimdeki göstergelerini kendimize aşılması gereken bir hedef olarak seçtik. Fiziki kapasitemiz buna son derece elverişlidir. Buna rağmen bizim bu konuda en büyük sorunumuz öğrencilerimizin ilköğretimden sonra ortaöğrenime devam etme konusunda gösterdiği isteksizliktir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fuarın açılışını Vali Sebahattin Öztürk gerçekleştirdi. Üç katlı fuar alanındaki standları tek tek inceleyen misafirler, firma yetkililerinden bilgi aldı. Fuar 5 gün boyunca açık kalacak.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 17:19:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?