6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Metruk binalar yıkılıyor

Niğde Belediyesi, şehir merkezindeki eski ve kullanılmayan yapıları bertaraf etme çalışmalarını sürdürüyor.

Şehrin bakımsız imajını ortadan kaldırmayı hedefleyen Niğde Belediyesi, vatandaşı rahatsız edecek bir şekilde kullanılan metruk yapıları kaldırarak Niğde’nin modernleşmesi için önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor.
Encümen kararının ardından, Niğde Kalesi mevkiinde tarihi dokuya zarar verecek boyuttaki, harabeyi andıran binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Öte yandan Niğde Belediyesi, kaldırım ve yolları işgal eden büfeleri kaldırma çalışmalarını da sürdürüyor. Zabıta ekipleri kontrolünde 2 büfe daha kaldırılırken, bu güne kadar kaldırılan toplam büfe sayısının 20 olduğu belirtildi. Sabancı Kız Öğrenci yurdunun arkasında ve Selçuk Mahallesinde bulunan 2 büfeyi daha kaldıran Niğde Belediyesi, vatandaşında takdirini topluyor.

Vatandaşlar, uygulamalardan memnun…

Niğde Belediyesinin eski evlere yönelik yaptığı çalışmadan oldukça memnun olan vatandaşlar, yıllardır mahallelerindeki eskimiş yapıların yıkılmasını istediklerini ancak ilk kez sorunun çözümü için kapsamlı ve kararlı bir çalışma yapıldığını belirtti.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür eden mahalle sakinleri, kentin modern görünüme kavuşması için sürdürülen çalışmaları desteklediklerini dile getirdi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 13:45:06
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 13:47:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?