8
Mayıs
2024
Çarşamba
NİĞDE

MHP MKYK üyesi Aksoy,Niğde'de

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MKYK üyesi Bekir Aksoy, Niğde'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve AB müzakerelerini değerlendirdi. 

Partisinin düzenlediği konferansa katılmak için Niğde'ye gelen Aksoy, parti binasında basın toplantısı düzenledi. 2003 yılı genel seçimlerinde 40 milyon seçmenden 30 milyonunun oy kullandığını ve AK Parti'nin bu oyların yüzde 34'ünü alarak ülke genelinin yüzde 25'lik kesimine hitap edecek oy oranıyla iktidara geldiğini savunan Aksoy, "4 yıllık iktidarlık süresinde bu rakam öyle zannediyorum ki, epeyce aşağılara yüzde 20'lerin altına çekilmiştir. Bu nedenle yüzde 20 ve altındaki bir temsilin seçeceği Cumhurbaşkanının bütün milleti kucaklaması bizce mümkün değildir. Bugüne kadar seçilen bütün Cumhurbaşkanları milleti kucaklayacak belli bir oy oranında ve temsile sahip partiler tarafından seçilmiştir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bütün bunlara rağmen Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda, yapılacak ilk seçimde muhtemel bir iktidarın sahibi olacak MHP, Başbakan Erdoğan'ı yüce divana sevk edecektir" dedi.
 
MHP'nin iktidara gelmesiyle AB müzakerelerinin de yeni boyutlar kazanacağını kaydeden Aksoy, "AB üyelik müzakereleri sürecinde önümüze sürekli yeni maddeler koyuyorlar ve bu süreci zor duruma getiriyorlar. Dış politikada verilecek en küçük bir taviz arkasından ikinci, üçüncü tavizleri getirir. Rum tarafına bakıyoruz en ufak bir taviz verdikleri, geri adım attıkları yok. Hep taviz bizden geliyor.
Türkiye'nin bu şartlarda AB'ye girebileceği kanaatinde değilim. Müzakerelerde en son alınan kararla 8 başlık kapatıldı, diğer başlıklarda açılacak ama kapatılmayacak. Türkiye'nin onuru haysiyeti her türlü birlikten de beraberlikten de üstündür. MHP olarak iktidara geldiğimiz zaman AB'den şimdiki tavırlar sürdürülmek istenirse, her görüşmede sömürge politikası şeklinde önümüze taviz istekleri konursa bizim diyeceğimiz 'Alın Kopenhag Kriterleri'nizi başınıza çalın' olacaktır" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2006 Çarşamba 13:34:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?