4
Mayıs
2024
Cumartesi
NİĞDE

MHP'den esnafa çağrı

MHP Niğde İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, iktidar ve muhalefeti sert bir dille eleştirerek,akan kanın vebali altında ezileceklerini ifade etti. Er, daha sonra 300 esnafa Türk bayrağı hediye etti ve herkesi terör karşısında dik duruş sergilemeye davet etti.

MHP İl Başkanı Hakan Er ile birlikte 50'ye yakın partilinin katıldığı basın toplantısında Hakan Er, sorunun Kürt sorunu değil terör sorunu olduğunu belirtti.
Er “Bugün milletimizin şanlı tarihinin acı tekrarlarını yaşamaktayız. Maalesef bu tekrarları son yıllarda defalarca yaşadık her defasından atılan nutuklar, verilen sözler akan şehit kanıyla silindi. Bugün Hakkari’de verdiğimiz 8 şehidin katili PKK’dır. Ama bu katilleri cesaretlendiren, onlara prim veren siyasiler bu kandan en az PKK kadar sorumludur. Evet, hala terörle müzakere etmek isteyenler olabilir aziz milletim, Ama dünyanın hiçbir yerinde terörle mücadele etmek yerine müzakere etmek tercihinde bulunan gafiller, bugün vicdan azabı çeker mi bilemeyiz ama milletimizin yüreği yandığı kesindir.” dedi.

Er “Başbakan ve Kılıçdaroğlu'nun bugün Kürt sorunu olarak adlandırıp çözmeye çalıştıkları sorunun adı terör sorunudur. Teşhisi doğru koyamayanlar, çözümü doğru yapamaz. Bugün verilen 8 şehitten sonra hala Kürt sorunu diyerek ısrar edenler bu milletin deve kuşları olmaya mahkumdur. Şehitler aziz milletimizin şehitleridir. Aziz milletimiz şehitlerine sahip çıkacaktır. Bizlere morg önünde bekleyen akbabalar olarak adlandıran sözde siyasetçilerimize sesleniyorum: Şehitler milletimizin, şanlı tarihimizin, partimizin ve Türklüğün şehitleridir. Sizler sahip çıkmasanız da MHP milletimizle sahip çıkacaktır. Akan kanın sorumlusu bugün bölücübaşı Apo’nun yol haritasını izleyenlerdir. Apo’nun 3 yıl önce ortaya attığı akil adamlar önerisini dillendiren ana muhalefet de, buna destek olan iktidar da bu süreçten temiz çıkamayacaklar. Şimdi bu millete akil adamlık yapmaya çalışanlar milletin bu acısına ortak olabilecekler midir? Evet aziz milletim, bizler nutuk atmak yerine çözüm istiyor ve öneriyoruz. Terörle mücadele, açılımdan vazgeçme, ihaneti sonlandırma istiyoruz. Şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet, alilerinin ve aziz milletimin başı sağ olsun! Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” diye konuştu.

Basın açıklamasından sonra MHP’li Er, partililerle esnaf gezerek Türk bayrağı hediye etti. Er, esnaflardan bayrakları asmasını isteyerek teröre karşı birlikte dik bir duruş sergilemeye davet etti. Yaklaşık 300 bayrağın dağıtıldığı gezide vatandaşlara baş sağlığı dileyen MHP’li Er, bir daha bu tür olaylara tanık olunmamasını diledi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2012 Salı 18:28:54
Güncelleme :20 Haziran 2012 Çarşamba 18:55:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?