6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

MHP'li Vural Niğde'de

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, askere sivil mahkeme yolunu açan değişikliğin Anayasa Mahkemesi tarafından durdurulmasına AK Parti'nin zemin hazırladığını iddia etti.

İl ve ilçe teşkilatları tarafından düzenlenen açık hava toplantılarına katılmak üzere Niğde'ye gelen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, partilileri tarafından karşılandı. İl binasında açıklamalarda bulunan Oktay Vural, hükümeti eleştirdi. Oktay Vural, AK Parti'ye oy verenlere seslenerek, "Bu senaryolar kimin? Kimin senaryoları uygulanıyor? Sana mı sordular? Bu gidişat iyi bir gidişat değil" dedi.

Bir gazetecinin "Balyoz" adı verilen darbe planı iddiasıyla ilgili sorusu üzerine, herkesin kafasının karışık olduğunu belirten Vural, "Bu planları kim hazırlamış, hangi amaçla çıkartıyorlar? Milliyetçi Hareket Partisi olarak hiçbir gücün, milletin iradesine müdahalesini doğru bulmuyoruz. Millet iradesi esastır. Hiçbir plan tutmaz, milletin planı tutar. Biz milletin planını uygulamak istiyoruz. Ama Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratarak asker-sivil üzerinden siyaset oluşturmak kime yarar? Düşünüyorum, bir sürü plan oldu. Yarışma filan mı yapıldı planlar için? Darbe planlarıyla ilgili tüm gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyoruz. Böyle bir şey varsa sonuna kadar arkasından gitsinler. Başbakan'ın elinden tutan yok. MHP olarak gerçekleri arıyoruz. Ordunun siyasete müdahalesini kabul etmediğimiz gibi siyasetin asker üzerinden siyaset yapmasına da izin vermeyiz. Askere varsa bir iddian, somut bir şekilde ortaya koy. Yaşananlar bu coğrafya üzerinde gözü olanların ekmeğine yağ sürüyor" dedi.

Vural, askere sivil yargı yolunu açan düzenlemenin Anayasa Mahkemesi tarafından iptaline AK Parti'nin zemin hazırladığını ileri sürerek, "Hükümete, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne karşı işlenen suçlar zaten adli yargıda sorgulanmaktadır. Ama bir gece yarısı çıkarılan böyle yasaların iptallere kadar götürüldüğünü görüyoruz. Askerlerin askeri suçlardan dolayı askeri mahkemede, sivil suçlarda ise sivil mahkemelerde yargılanmasını istiyoruz. Herkese özel yargı olmaz. Bu durumda özellikle hükümeti düşürmeye, silahlı isyan, parlamentoya karşı silahlı isyan gibi konulara kim girerse girsin adli yargı bu konuların üzerine gitmelidir. 7 Temmuz'da Cumhurbaşkanı, 'Bunu onaylıyorum ama askeri hizmetleri gereği ve disiplin açısından ivedilikle birtakım düzenlemelerin yapılması gerekiyor' dedi. Buna rağmen hükümet bu değişiklikleri yapmamakla mahkemenin bu yasayı iptal etmesine zemin hazırlamış oldu. Tıpkı başörtüsündeki gibi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Oktay Vural, MHP Niğde Milletvekili Münin İnan, İl Başkanı Hikmet Bekil ve partilileri ile birlikte merkeze bağlı Gölcük beldesinde açık hava toplantısına, ardından Bor ilçesinde yapılan toplantıya katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2010 Cumartesi 21:05:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?