6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Miniklerden yıl sonu sergisi

NİĞDE'DE ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN YIL SONU SERGİSİ

Niğde'de uygulamalı anaokulu öğrencileri, dönem içerisinde yaptıkları el işi faaliyetlerinden oluşan yılsonu sergisi açtı.

Kız Meslek Lisesi Özenç Kardeşler Uygulamalı Anaokulu öğrencileri, 2009-2010 eğitim öğretim yılı boyunca yaptıkları resim ve el işlerini düzenledikleri sergiyle ailelerine tanıttı. Anaokulu öğrencilerinin el emeğini yansıtan eserler büyük ilgi gördü. Serginin açılışı Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Alkan ile Okul Müdürü Mustafa Benal, öğretmenler, veliler ve öğrenciler tarafından yapıldı. Açılış kurdelesini ise minik öğrenciler kesti. Çocukların en değerli varlıklarımız olduğunu belirten Milli Eğitim Müdür Vekili Alkan, bu nedenle geleceğin teminatı çocukların eğitimine büyük önem verdiklerini belirterek, kişilik gelişimlerinin yüzde 70'ini 6 yaşına kadar tamamlanması nedeniyle okul öncesi eğitimlere ağırlık verildiğini ifade etti. Açılışı yapılan sergiyle çocukların emeklerinin, öğretmenlerin gayretlerinin sergilendiğini ancak bunun ötesinde verilen eğitimin nasıl başarıya ulaştığını gösterdiğine dikkat çeken Alkan, emeği geçenlere teşekkür etti.

Yaşları 4-6 arasında değişen yaklaşık 100 öğrencinin el emeği sergi 16 Nisan tarihine kadar gezilebilecek. Sergide yüzlerce eser yer alırken, yapılan resimlerle ve diğer el emeği eserleriyle fotoğraf çektiren minikler ilgi odağı oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 16:46:00
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 18:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?