5
Mayıs
2024
Pazar
NİĞDE

Miniklerin okul heyecanı

NİĞDE'DE MİNİKLERİN OKUL HEYECANI

Niğde'de ilköğretim okulları ile okul öncesi eğitime yeni kayıt yaptıran öğrenciler okullu oldu.

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, okul öncesine ve ilköğretime yeni kayıt yaptıran çocukların 4 günlük uyum programına alındığını söyledi.

Öğrencilerin okula uyumlarının sağlanması, okul kaygılarının giderilmesi, sosyal ve sportif etkinliklerle öğrenme, ortamı tanıma ve sevmesi, okul kurallarını öğrenmesi ve okula iyi bir başlangıç yapılması planlandığını vurgulayan Eser, diğer sınıflar ve liseler için yeni eğitim-öğretim yılının 20 Eylül Pazartesi günü başlayacağını ifade etti. İlk kez okulla tanışan miniklerin heyecanına ortak olmak için okulları ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, öğretmen ve ailelere tavsiyelerde bulundu.

Öğretmenlere yeni eğitim-öğretim yılında başarılar dileyen Eser, “Bizler insan eğitimi ile uğraşıyoruz. Bu eğitimi mümkün olan en üst seviyeye ulaştırmak için hep beraber çalışacağız. Öğrencilerimizi şekillendirmek, eğitmek sizlerin elindedir. Eğitimin belli bir süresi yoktur; zira eğitim ömür boyu devam eden bir süreçtir. Öğrencilerimizi eksiklikleri ile kabul etmek ve bu eksiklikleri en asgariye indirmek görevimiz olmalıdır. Günümüzde artık kuralcı ve katı eğitim kalmamıştır. Öğrencilerimizin iç dünyasına girilmeli ve yeteneklerini ortaya çıkarmalıyız” dedi.

Cumhuriyet ve Atatürk İlköğretim okulları ile Kız Meslek Lisesi Özenç Kardeşler Uygulama Anaokulu'nu ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Eser, veliler ve minik öğrencilerle görüştü. Referandumdan dolayı okula bir gün geç başlayan minikler ilk gün anne babaları ile sıraya oturdu. Sabahın erken saatlerinden itibaren anne babasının elinden tutan minikler okulların yolunu tuttu. Heyecanlı oldukları gözlenen minik öğrenciler öğretmenleri ve sınıf ortamı ile büyükleri ile beraber tanıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 16:40:05
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 19:04:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?