30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Narkotik köpeği Varis görev başında

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Niğde İl Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilen narkotik köpeği Vasil, düzenlenen gösteri ile görevine başladı.

Polisevi bahçesinde düzenlenen gösteriyi Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Osman Nuri Erkan, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve basın mensupları izledi.

Ulukışla ilçesi ile Ereğli yol kavşağı arasında hizmete giren otobanda görev yapacak otoban aracı ile asayiş hizmetlerinde kullanılacak ekip otosunun da tanıtıldığı toplantıda narkotik köpeği Vasil'in gösterisi izleyenlerden tam not aldı. Basın mensuplarının çanta içine ve otomobillerin gizli bölmelerine sakladığı uyuşturucu maddeleri hiç zorluk çekmeden bulan ve uyuşturucuyu belirlediği yerde oturarak eğiticisine madde bulduğunu gösteren Vasil, sevimliliğiyle de ilgi odağı oldu.

Narkotik köpeği Vasil'in yaklaşık 3 ay süren bir eğitiminin ardından Niğde'de görevine başladığını belirten Emniyet Müdürü Kadri Kartal, “Özel eğiticisi ile birlikte burada da eğitimlerine devam ediyor. Narkotik operasyonlarda, zula diye tabir ettiğimiz gizli bölmelerde insan algılaması ile bulunamayacak uyuşturucu maddelerin tespitinde bize çok yardımcı olacak” dedi.

Türkiye genelinde 50 ilde narkotik köpeği bulunduğunu, Niğde'nin plakası gibi 51'nci sırada geldiğini belirten Kartal, “Niğde'nin stratejik geçiş güzergahı üzerinde olması, doğuyu batıya bağlayan bir geçiş olması bizde de narkotik köpeği bulunmasını gerektiriyordu. Vasil, yedi farklı uyuşturucuyu tanıyabiliyor ve bundan sonraki operasyonlarımızda bizim en büyük yardımcımız olacak” şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 17:37:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?