8
Mayıs
2024
Çarşamba
NİĞDE

NESOB kursiyerlerine sertifika töreni

NESOB KURSİYERLERİNE SERTİFİKA TÖRENİ

Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NESOB) ve Niğde İşkur İl Müdürlüğü işbirliği ile yapılan meslek edindirme kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Bor ilçesine bağlı Bahçeli beldesinde yapılan sertifika törenine Niğde Valisi Alim Barut, Niğde İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bor Kaymakamı Kemalettin Sakin, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak ile kursiyerler, oda başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Bilgisayarlı ön muhasebe, satış pazarlama elemanlığı ve web tasarım branşlarında toplam 72 kursiyerin sertifika töreninde konuşan NESOB Başkanı Fahri Eker, her anne ve babanın gönlünde çocuklarının iyi bir eğitim alması ve üniversite mezunu olmasının geçtiğini belirterek, üniversite okumanın artık bir zorunluluk olduğunu ancak okunacak bölümlerin de çocukların kişiliklerine uygun olması gerektiğini söyledi. Eker, "Düzenlediğimiz bu kurslarımızın amacı, ilimizdeki işletmelerin ihtiyacı olan nitelikli eleman eksikliğini gidermek ve işsiz gençlerimizin iş bulmalarını temin etmektir. Geçmiş yıllarda Avrupa Birliği projeleri ve kurumumuzun imkanları doğrultusunda bine yakın gencimize mesleki eğitim kursları düzenlemiş bulunmaktayız. Günümüzde sadece okumuş olmak yetmiyor. Kalifiye eleman olmak, meslek sahibi olmak gibi şartlar da aranmakta. Bu nedenle açtığımız bu kursların çocuklarımızın istihdamında bir adım önde olmalarını sağlayacağını ümit ediyorum” dedi.

Niğde Valisi Alim Barut ise, günümüz Türkiye'sinde aslında işsizliğin değil vasıfsız kişilerin iş bulmada sıkıntı yaşadığını belirterek, “Elinde mesleği olan, vasıflı olan insanlar için iş imkanları çok geniş. Bu arkadaşlarımız da şimdi vasıflı bir eleman olarak iş dünyasındaki yerini alacaktır. Onları da şimdiden kutluyorum. Ben açıkçası bu kursları çok önemsiyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından bilgisayarlı ön muhasebe, satış pazarlama elemanlığı ve web tasarım branşlarında eğitim alan 72 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2011 Çarşamba 19:36:01
Güncelleme :14 Nisan 2011 Perşembe 11:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?