6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Nevruz kutlamaları renkli geçti

NİĞDE VALİSİ NEVRUZ KUTLAMALARINDA OYNADI

Niğde Valisi Alim Barut, Nevruz kutlamalarında kendini müziğin ritmine kaptırıp vatandaşlarla birlikte oynadı.

Niğde'ye 1956 yılında yerleşen Kazak Türklerinin bulunduğu Altay köyünde düzenlenen Nevruz kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Niğde Valisi Alim Barut, AK Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran ile çok sayıda davetlinin katıldığı Nevruz kutlamalarında yerel kıyafetler giyen çocuklar ve genç kızların sahnelediği oyunlar dikkat çekti.

Nevruz'un sadece bir milletin değil, bütün insanlığın bayramı olduğunu söyleyen Vali Barut, "Bunun coğrafyada da, astrolojide de yeri vardır. 21 Mart güneşin ekvatora ışınlarını dik olarak saldığı bir gündür. Bu bir insanlık bayramıdır, sadece bir milletin, bir kavmin değil. Çünkü dünyanın oluşumunda yeri vardır" dedi.

Konuşmaların ardından yerel şarkıların seslendirildiği kutlamalarda Kazak kıyafeti giyen küçük kızların daveti üzerine piste çıkan Vali Barut, Milletvekili Selamoğlu, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Cansaran ve Belediye Başkanı Akdoğan, çevrelerini saran vatandaşlarla birlikte müziğin ritmiyle oynamaya başladı. Bu güne kadar kendi düğününde bile oynamadığını belirten Vali Barut, "Hayatımda iki kez oynadım. Biri Amerika'da 29 Mart kutlamalarında, diğeri ise şimdi" dedi.

Oyun ve şarkıların ardından Nevruz ateşini yakarak demir döven davetliler, daha sonra fidan dikti. Nevruz için hazırlanan otağlarda misafirlere çeşitli yiyecekler ikram edildi.

NİĞDE VALİSİ NEVRUZ KUTLAMALARINDA OYNADI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2010 Pazar 17:36:00
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 09:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?