30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Niğde "Altın Bebek Dostu"

Niğde İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, il genelindeki sağlık kuruluşlarının yarısından fazlasının "Bebek Dostu" unvanı almasının, Niğde'ye “Altın Bebek Dostu" unvanını kazandırdığını söyledi.

Sağlık Müdürü Bahattin İlter, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) önerileriyle başlatılan anne sütünün teşviki ve bebek dostu hastaneler programının başarıyla yürütüldüğünü belirterek, "Türkiye'de yapılan araştırmalara göre, annelerde emzirme yaygın. Yapılan araştırmalar, doğumdan sonra ilk aylarda hemen her bebeğin anne sütü ile beslendiğini göstermektedir. Bu veriler bize, annelerimizin emzirmenin yararları konusunda ikna edilmelerinden çok nasıl emzireceklerinin öğretilmesine ve bunu uygulamak için desteklenmeye ihtiyaçları olduğunu açıkça göstermiştir” dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü olarak, tüm doğan bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirilmeye başlatılması, ilk altı ay sadece anne sütü ile beslenmesi, ancak altıncı aydan sonra ek besinlere geçerek emzirmenin 2 yıla kadar devam ettirilmesine büyük önem verdiklerini ifade eden İlter, “Bu politika ile çalışan Dr. Doğan Baran Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi 2001 yılında Bebek Dostu hastane unvanı aldı. Bunun yanında Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezlerimiz ile 27 sağlık ocağımız da bu unvana kavuştu. Program doğrultusunda hedefimizi büyüterek, kurumlar ve sektörler arası işbirliğine hız verildi ve 2008 yılında ilçe hastanelerinin tamamı ile 5 sağlık ocağımız daha Bebek Dostu oldu. İl genelindeki sağlık kuruluşlarının yarıdan fazlasının Bebek Dostu olması ise Sağlık Bakanlığı tarafından Niğde'ye 'Altın Bebek Dostu' unvanını kazandırdı” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 21:58:13
Güncelleme :7 Mayıs 2009 Perşembe 22:03:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?