6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Niğde ağaçlandırılıyor

NİĞDE'DE AĞAÇLANDIRMA ŞÖLENİ

Niğde'de, bu yıl ilki gerçekleşen Ağaçlandırma Şöleni'nde 5 bin fidan toprakla buluştu.

Niğde Valiliği ile Niğde Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Ağaçlandırma Şöleni Selçuk Mahallesi Bucakçayır mevkiinde yapıldı.

Halk oyunları gösterileri ile başlayan törene Niğde Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Belediyeye ait 54 dönümlük arazi üzerine değişik cinslerden yaklaşık 5 bin adet fidanın dikildiği törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Akdoğan, dikimin yapılacağı alanın sulama altyapısının hazırlanarak çevre güvenliği için tel örgü içerisine alındığını söyledi.

'Niğde içinde yeşil değil, yeşil içinde Niğde' sloganı ile yola çıktıklarını ve bu amaca ulaşmak için çaba harcayacaklarını ifade eden Akdoğan, 2009 yılında başlatılan ve kentin farklı noktalarını kapsayan ağaç dikme çalışmalarının 2010 yılında da artarak devam ettirileceğini kaydetti. Başkan Akdoğan, Bor yolu üzerindeki Atatürk Kent Ormanında 250 dönümlük alan üzerinde tesviye, sulama sistemi inşası, çim ekimi ve ağaçlandırma çalışmalarının tamamlandığını dile getirerek, "Kent genelinde bir yıl içerisinde 100 bin adet kışlık ve yazlık çiçek, 50 bin adet lale ile 10 bin ağaç diktik. Hüdavent Hatun türbesi etrafında bulunan eski park alanının bakımsız halde olması, çevre sakinlerince sosyal sıkıntı haline gelen madde bağımlısı çocukların mekanına dönüşmesi nedeniyle buranın düzenlemesini tamamladık" dedi.

Niğde'nin Türkiye ortalamasına bakıldığında yağmurun en az düştüğü illerden biri olması nedeniyle adeta avuç içerisinde ağaç yetiştirir hale geldiklerini vurgulayan Akdoğan, bütün zorluklara rağmen kentin yeşillenmesi için ellerinden gelenin fazlasını yaptıklarını sözlerine ekledi.

Niğde Valisi Alim Barut ise "Elinizde fidan varsa yarın kıyamet kopsa bile onu dikiniz" anlayışından geldiklerini belirterek, "Ağacın ve yeşilin bize ihtiyacı yok. Bizim onlara ihtiyacımız var. Doğayı kendi haline bırakabilsek her taraf yeşerir, her taraf ağaçla kaplanır. Bu nedenle biz doğayı rahat bırakmalıyız. Evliya Çelebinin Seyahatnamesinde yazıldığı gibi bir zamanlar Niğde'nin de aralarında olduğu bu yerler sincapların ağaçtan inmeden dolaşabildiği ağaçlarla kaplı alanlarmış. Ancak bugün geldiğimiz noktada kenti yeniden ağaçlandırmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Alim Barut ve Belediye Başkanı Akdoğan, ilk ağacı dikerek birinci ağaçlandırma şölenini başlattı. Davetlilerde ilköğretim okulu ve Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile birlikte ağaç dikerek yeşillendirme çalışmalarına katkıda bulundu.

NİĞDE'DE AĞAÇLANDIRMA ŞÖLENİ
NİĞDE'DE AĞAÇLANDIRMA ŞÖLENİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 13:09:03
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 13:57:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?